Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
IRON MAIDNEM

Aki nyitott szemmel és füllel járt a nyáron fesztiválokon, szinte tuti belebotlott a szolnoki Iron Maidnem koncertjébe. Lendületes elõadásmód, profizmus jellemezte mûsorukat. Augusztusban egy Iron Maiden tribute lemezt jelentett meg a zenekar fõnöke, Töfi, ahol több magyar zenekar játszik Maiden nótákat, köztük természetesen az Iron Maidnem is. Ebbõl az alkalomból csevegtem Töfivel.

Régóta szó volt már errõl a Maiden tribute lemezrõl, de konkrétan mikor és honnan jött az ötlet?
Maga az ötlet olyan régi, hogy nem is emlékszem pontosan, mikor találtam ki. Minden bizonnyal akkor, amikor az Iron Maidnemmel felvettünk pár nótát a stúdiómban.
Minek alapján válogattad ki a lemezen szereplõ zenekarokat? Esetleg adtál fel valami hirdetést?
Nem volt semmilyen hirdetés, egyszerûen szóltam pár ismerõs zenekarnak, akik dolgoztak már nálam, vagy akiket máshonnan ismertem.
Volt olyan zenekar, aki nem vállalta el?
Mindenki elvállalta és nagyon örültek a felkérésnek.
Úgy emlékszem, Kalapács is rajta lett volna a lemezen... ha az emlékezetem nem csal... õ miért maradt le?
Igen szerettem volna ha õ is szerepel a lemezen, de saját állítása szerint nem túl jó az angol kiejtése és nyilván csak olyan felvételt adott volna ki a kezébõl amivel maximálisan elégedett. Ezért azt javasolta, hogy õ inkább magyarul énekelne el egy Maiden nótát, de ez meg jogilag lett volna nagyon zûrös, ezt ugyanis külön engedélyeztetni kellet volna. Szóval ezért döntöttünk úgy, hogy akkor inkább nem szerepel az albumon.
Mennyi idõbe telt, míg teljesen véglegesre készült el az album?
A felvételek másfél évvel ezelõtt kezdõdtek és idén májusban értek véget. Ezután láttam neki a keverésnek ami július végén lett kész. Ez természetesen nem egy folyamatos munka volt, hanem apránként dolgoztam amikor volt rá idõm.
Te beleszóltál abba, hogy egy-egy zenekar mennyire nyúljon bele a dalokba?
Nem igazán. Persze egy-két apró javaslatot tettem, de csak ritkán.
Mekkora példányszámba jelent meg, és ki terjeszti?
Elsõ körben 1000 db került legyártásra a saját kiadásomban és a Hammer terjeszti.
Egy õszinte választ szeretnék, haha! Melyik zenekar feldolgozása tetszik Neked a legjobban? A legkevésbé tetszõt nem kérdezem...
Nekem mind tetszik, hiszen ellenkezõ esetben fel sem került volna az anyagra egy-egy nóta. Persze van néhány kedvencem köztük. Ilyen pl. a To Tame Land amit egyébként is nagyon szeretek, és a Nemezis verziója baromi jól el lett kapva. Szeretem még a Hallowed Be Thy Name-et és a Two Minutes-t is, de pl. nagyon tetszik ahogy a Stonehenge és Da Capo hozzányúlt a dalokhoz.
Régebben említetted a szolnoki Maiden klubot... azzal mi a helyzet?
Sajnos nem nagyon jut rá idõnk, mert Patriknak elég sok elfoglaltsága van a Maidnemen kívül is. Talán majd egy alkalmasabb idõpontban elkezdjük csinálni ezt tervezett klubot.
Sokaknak feltûnt, hogy Bevíz Miska helyett Fábián Sanyi penget, Miskával mi lett?
Miska ebben az évben Angliában tartózkodik, ezért Sanyi kisegít bennünket amíg Miska haza nem jön.
Lesz a lemezbemutató? És ha igen, hol, mikor, milyenre tervezed? Kik lépnek fel?
Igen, szeptember 27.-én lesz a Wigwamban. Ez egy speciális Iron Maidnem buli lesz, ahol vendégként fellép az összes lemezen szereplõ zenekar is. Minimum 4 órás Maiden estre lehet számítani. Külön erre a koncertre készülünk két új dallal is, de egyenlõre nem árulom, hogy melyek lesznek azok.
A legutolsó track tulajdonképpen több dalt tartalmaz... ez szándékosan nincs külön trackekre bontva?
Ilyen rejtett trackeket gyakran találni a külföldi anyagokon is. Általában valami érdekességet szoktak így eldugni a lemez végén. Mivel az anyag rövidebb lett a tervezettnél, gondoltam kitöltöm valamivel az üres helyet és erre ez a két dal alkalmasnak tûnt. Ezek a legelsõ próbatermi Iron Maidnem demóról valók.

Elérhetõség:
www.extra.hu/ironmaidnem
www.deneverstudio.hu
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Tel.: 20/9556/439

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!