Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Dirty Dance

Megmondom õszintén, egyik kedvenc bandámról van szó! Kérdéseimre Weisz "NaDeKicsi!" Laci válaszolt!

Kezdjük az elején: honnan jött az ötlet, hogy megalakuljon a Dirty Dance zenekar?
Az egész hobby zenekarnak indult. Leginkább feldolgozásokat nyomtunk. Akkoriban Dobosi Pisti volt az énekesünk. De Õ inkább Metál torok volt, mint Rock, úgyhogy váltottunk. Csipával, aki a Hooligansben is nyomja, együtt zenéltem a Dance zenekarban és azóta is Õ a RockIstenHang nálam. Megkérdeztem, hátha van kedve velünk együtt csinálni egy jó kis Rock bandát. Hál' Istennek volt! Onnan minden felpörgött körülöttünk és most itt tartunk.
Zeneileg mennyire akartátok tovább vinni az egykori Dance irányvonalát? Volt e valami tudatos szándék benne?
Az elején nem. De Csipa belépése után egyre többen kérdezték, hogy ez olyan mint a Dance volt? És Mi rájöttünk, hogy végül is... Az Ördög vagy Angyal Lemezt együtt vettük fel. Ugyanaz a gitáros, ugyanaz az énekes. Persze, hogy van párhuzam. Nekem jól esik, ha a Dance-szel hasonlítják össze a zenekart, mert nagyon szerettem azt a bandát, és büszke vagyok, hogy a tagja voltam.
Mennyi idõ alatt álltak össze a lemez dalai?
Huhhh! Az úgy volt, h elõször elkészült 2 dal (Ég a Szenvedély, Édes Szabadság). Ez gyakorlatilag 2 próbán összeállt. aztán folyamatosan írtuk a stúdióba vonulásig.
Kiadót aránylag gyorsan sikerült találnotok, ellentétben más új zenekarokkal. Kinek, minek volt ez köszönhetõ?
A dalainknak, és a hozzánk való jó indulatnak. Mint az elõbb említettem 2 dalt dolgoztunk ki. Ez elkerült a Black or White kiadóhoz. Úgy tûnt tetszettek nekik a dalok, de kértek még pár nótát, hogy jobban lássák, mit akarunk. Azt hozzá kell tennem, h ha nincs Nyilas Kriszta, talán még ma sem lenne lemezünk. Õ csinál minden háttérmunkát és ezzel nagy terhet vett le a vállunkról!
A közönség mennyire veszi be a zenekart? Értem ez alatt azt, hgy mekkora a koncertek látogatottsága?
Nincs okunk panaszra. Eddig ahol felléptünk, mindenhova visszahívtak, és a közönség is egyre több. Az tény, hogy Bp-en veszik a zenekart. Ha játszunk a Wigwamban, mindig tele van a ház.
Ami nekem nagyon feltûnt, hogy a zenekar honlapján igenis élõ fórum van, melyben Ti is írogattok... Nagyon pozitív dolognak tartom ezt a fajta kapcsolat tartást a rajongókkal. Ez élõben is mûködik?
Persze! Buli után lemegyünk a színpadról és azonnal irány a büfé, hátha valaki meghív! :)))))))Ha, ha, Én nagyon szeretek a srácokkal beszélgetni! És kurva jó, ha dicsérik a zenekart. Akkor látom, van értelme csinálni!
A Dirty lemez önmagában kevés egy koncert idejéhez... miket játszotok még? Gondolok itt elsõsorban feldolgozásokra, vagy esetleg régi Dance nótákra.
Hát igen. Játszunk mindkét Dance albumról dalokat és a nagy kedvenctõl a The Cult-tól is két nótát.
Nagyon színvonalas lett a lemez borítója. Kinek a munkája volt?
Békefi Dóra fotózott, a grafikát a Solving Team követte el. Stilyst Király Gabi és az egészet összefogta, ötletelte Nyilas Kriszta. De a Mi ötleteink és elképzeléseink, tehát Mi is benne vagyunk.
Ki csinálja honlapotokat?
Andrasek Csaba és Dobozi Georgina a honlap felelõsök. Nagyon hálásak vagyunk nekik. Sokat segítenek. Nemcsak a honlap elkészítésében tevékenykednek, hanem fotóznak a bulikon. Ahol tudnak, segítenek. Köszi!
Mennyire vagytok megelégedve a lemezzel? Olyan lett, amilyennek szeretnétek?
Részemrõl OK!
Eladásilag, hogy fogy az album? Jó e a terjesztése?
Nem tom', hol tart a lemez, de tudomásom szerint nagyon jól fogy. A Warner Magneoton kiadó a terjesztõ, és nagyon jó a terjesztõ hálózata. Azzal nincs gond.
Kik járnak a koncertjeitekre? Milyen korosztály? Fiúk vagy lányok vannak többen?
Jó kérdés... Vegyes a közeg. A Hooligans miatt eljárnak azok a fiúk-lányok, akik a Csipát ott szokták meg, mert kíváncsiak. Az egy kicsit lazább réteg. Úgy is mondhatnám mindenevõk. A Dance párhuzam okán elõkerülnek a régi fazonok, akiket az akkori klubokban lehetett látni. Lejönnek nosztalgiázni. Aztán vannak a Kalapács rajongók, akiknek belefér egy kicsit lazulósabb zene, nemcsak a Heavy Metal. Angyal hozza a motorosokat. De egyre gyakrabban fedezünk fel ugyanazokon a helyeken új arcokat, fiúkat és lányokat vegyesen. Sõt megjelennek a középkorosztály képviselõi is. Szóval láthatod, vegyes a közönségünk.
Mennyire vagytok internet felhasználók? Gondolom, nem csak a fórumotokat nézitek?
Én és az Angyal szoktunk netezni. Szinte minden evõk vagyunk, persze az érdeklõdési körünk más. Sokat barangolunk zenei oldalakon. A Rock Gyémántok nagyon igényes oldal, azt szoktuk nézni! A www.heavymetal.hu is fasza. Angyal nagy elkötelezettje a játékoknak is. Ja és az összes hely, ahol pornó videókat lehet letölteni! :)))))
Milyen a viszony a régi Dance tagokkal?
Balogh Tonyó volt a régi Dance bõgõse és egyszer-kétszer járt a honlapunkon. Nagy meglepetés volt! Az újabb Dance-bõl mindenkivel tartjuk a kapcsolatot. Sõt Beloberk Pistivel együtt játszom a Kalapács zenekarban.
És a hazai sajtóval? Milyen fogadtatásban részesült a lemez szakmai részrõl?
Az elején szkeptikus volt mind a szakma, mind pedig a média. De a lemez megjelenése után nagyon sok gratulációt kaptunk. A budapesti koncertjeinken egyre több zenész arcot fedeztünk fel, akik gondolom kíváncsiságból jelentek meg, és bizony nem kaptunk ki tõlük. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a lemezbemutató koncertünkön Horváth Charley is megjelent és igencsak jól estek dicsérõ szavai. A média? Végül is nem lehet egy szavunk sem. Tudjuk azt, hogy nem szerepelhetünk annyit a médiában, mint a mostani "divatos" zenét játszó elõadók, hiszen például Mi nem playbackelünk, de nem is feltétlenül szükséges. De tényleg nagyon jól fogadta a média! Panaszra nincs okunk. Ja, annak nagyon örülök, hogy a Musicmax TV - n kérhetõ videoklippünk 2 hét alatt 6 helyezést ért el a listán. Persze ez megint a közönségnek köszönhetõ.
Hogy telik el egy átlagos napotok? Amikor se koncert, se próba. Dolgoztok konkrét munkahelyen?
Csipa kivételével igen. Manapság nem sok ember teheti meg, hogy fõállású zenész legyen.
Mikorra várható a következõ lemez? Van-e valami terv? Egyáltalán új nóták?
Még csak beszélünk róla. Van 2-3 dal a fejemben és van 1, ami lemaradt a lemezrõl. Azt szeretném ha egyszer megjelenne, mert igen személyes témát feszeget. Tudod, azt az érzést amikor megõrülsz egy lányért. Ilyen dalt még úgysem csináltunk a Dirty Dance-szel
Koncert turné õsszel?
Jaja. Lesz. Ahová hívnak, mi megyünk. A dátumokat a honlapon találjátok.
Mit mondanál még el?
Nagyon boldog vagyok, mert újra azt teszem, amit mindig is akartam tenni. Zenélek! Szerencsére csodálatos emberekkel tehetem ezt. Ráadásul van, aki meg is hallgatja.... Köszönjük a közönségünknek a bíztatást!

Web: www.dirtydance.net

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!