Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

CADAVERES DE TORTUGAS

A fehérvári rockerek neve már ismerõsen csenghet sokak számára. Körmöczi Péter, a csapat szóvivõje válaszolt kérdéseinkre:
Mutasd be röviden a CDT zenekart!
'93-ban alakult a zenekar, az eltelt idõben egy tagcserénk volt, azóta stabil a felállás. (Viniczai Szabolcs - dob, Persoczki Gábor – bass/ének, Körmöczi Péter – gitár/ének, Zsombok Tibor Jr. – gitár/ének) A kezdeti szárnybontogatások után megszülettek az elsõ saját számok és feldolgozások (S.O.I.A., Biohazard, Pro-Pain), '94-ben az elsõ fellépés és az elsõ demó (Stigmatized Eye) megjelenése. Folyamatos koncertezés országszerte... 1995-ben a vendégszereplés a Bedlam zenekar országos turnéján, kiadjuk második anyagunkat Turtles Ahead címmel. Országos ismeretség, 1996-ban szerepel a zenekar egy száma az MHH Demonstráció III. anyagán, megjelenik a harmadik demó (La Sangre No Miente), õsszel, és '97 tavaszán országjárás a Replika zenekarral. Nyáron fesztiválok (LMS, Sziget, Csörge-tó), majd stúdiózás. Nyár végén megjelenik az elsõ lemez Our Way címmel, végre CD-n is.
Mit kell tudni a lemezrõl?
10 új szerzemény szerepel rajta, a CD-n bónuszként fent van az elõzõ demó anyaga is. A felvételek Székesfehérváron készültek, a Replika zenekar hangmérnökével. Az anyag megjelenését egy saját szervezésû turné követte.
A lemezeladások leginkább sarkalatos pontja a terjesztés. Hogy oldottátok meg? (Pl. Kecskeméten nem láttam!)
Az anyag szerzõi kiadásban jelent meg, úgyhogy a terjesztés nem túl könnyû, de vannak nagy cégek (Music Dome, Rockwold), akik foglalkoznak vele. Vidéken pedig rengeteg ismerõs segít. Sajnos Kecskeméten nincs ismerõs...
Mennyire vevõ a közönség a zenétekre, hová sorolnád a stílusotokat?
Rengeteg zenét hallgatunk, amik bizonyára hatással vannak ránk, ezt igyekszünk megspékelni valami egyéni ízzel (pl. három ének). Szeretjük a húzós metál zenéket, és ezt keverjük az ugrálós HC témákkal. Igény talán van a muzsikánkra, hiszen a három demóból összesen több mint 1000 darab fogyott, a lemezzel pedig már túl vagyunk 800 eladott példányon.
Mindig angolul énekeltek?
Szerintünk a rockzene nyelve az angol. Nem is próbálkozunk magyarul, valahogy az angol közelebb áll hozzánk.
Sokan nem értenek angolul (én sem...). Mégis, mirõl szólnak a szövegek?
Egyaránt vannak elvont témák, és hagyományos dolgokkal foglalkozó szövegek (fegyverkezés, környezetszennyezés, kábítószer, stb.). Hárman írjuk a szövegeket, hármunk gondolatait tükrözik.
Ismeritek a hazai fanzineket? Mi a véleményetek róluk?
A fanzineket jónak tartom, csak talán már túl sok van belõlük. Sok a hulladék, nehéz megtalálni az igazán értékeseket!
Ismeritek a hazai fiatal bandákat?
Persze, hogy ismerjük a hazai fiatal bandákat! Gyûjtjük a demókat, sokkal tartjuk a kapcsolatot is.
Tervek?
Tavaszi turné (febr.-márc.) a Freshfabrik és a Korog zenekarokkal, ápr./máj.-ban egy punkcore turné a Prosecturával. Nyár végén jön az új anyag!
Mennyire szeretitek a teknõsöket?
Szeretjük õket...
Még valami fontos dolog?
A legfontosabb az, hogy a címemen rendelhetõ kazetta és CD is!
CDT/Körmöczi Péter
8000 Székesfehérvár
Gáz u. 15. IV. em.
06-30/393-463
Internet oldal: http://www.cdtmusic.hu

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!