Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Circle II Circle

A Savatage volt énekese, Zak Stevens elõször jutott el új zenekarával Budapestre, a Sziget Fesztivál keretein belül. Az Annihilator elõtt léptek színpadra, és bizony kétséget sem hagytak a felõl, hogy minden zenész profi, és messzemenõen érti a dolgát. Zakkal, a világ legkedvesebb és legközvetlenebb emberével a buli után, éjfél körül beszélgettünk, miután a zenekartagokkal és a turnémenedzserrel bejárta az egész fesztivált. A turnémenedzser ugyan az elején még odaszólt, hogy 15 perc elég-e, de akkor sem szólt semmit, mikor ezt 30 percen keresztül nem tartottuk be - a történet úgy kerek, ha odaírom: ez a srác a világ legközvetlenebb turnémenedzsere.

Hogy tetszett a koncert?
Imádtam. A tömeg õrült volt! Gyilkos! 18 órát buszoztunk, hogy ideérjünk, 30 perccel a fellépés elõtt estünk be... de, te is tudod, ez a rock'n'roll, ha-ha! Csak azt tudom mondani, hogy nagyszerû volt... amit láttam, az emberek. Ez egy nagyon nagy sátor! Elõször játszottunk Magyarországon, de biztos, hogy nem utoljára! Eleinte féltem, hogy nem fogja senki ismerni a dalokat, de mikor üvöltötte a tömeg az egészet! Varázslatos érzés volt megtölteni ezt a hatalmas sátrat!
Még az utcán is álltak az emberek...
Errõl beszélek, egyszerûen szavakhoz sem jutok, még mindig az esemény hatása alatt vagyok! Nagyon meglepett. Imádom Budapestet, remélem minél hamarabb visszajöhetek ide!
Mi a véleményed errõl az országról?
Mindig imádtam. Tudod, elõször 17 éves koromban jártam itt... Szóval akkor még '83-at írtunk, és minket kiküldtek, hogy terjesszük Isten akaratát. Azokban az idõkben itt még mindenhol katonák voltak, minden annyira más volt. Akkoriban a... igen, Jugoszlávia elnöke Tito volt, és akkor voltak ott a nagyobb zavargások, aminek aztán a vége az lett, hogy külön vált a két ország... Magyarországon akkor az elnök... ki is volt? Segíts már ki...
Ha minden igaz, Kádár János
Igen, õ volt az. Szóval amikor õ hatalmon volt, számomra nagyon fura volt minden a biztonság terén. Mindenhol kutyák, mindent átnéztek, mindent ellenõriztek... Mára ez szerencsére változott, de én már régen voltam Magyarországon, bár a Savatageval négyszer is játszottunk itt. Azóta gyönyörû lett.. A Lánchíd, a Duna... az egész együtt hatalmas! Igazán örülök, hogy újra itt lehetek.
Körülnéztetek a fesztiválon, vagy csak elrohantatok kajálni? Ha igen, mi a véleményed, hogy tetszett?
Elképesztõ! Sétálok egy kicsit és már raggee szól, pár méter és afrikai zene, aztán lovakat látok... Hatalmas, nagyon nagy rendezvény! És a nagyszínpad... Óriási! Hihetetlen, egyszerûen nem hittem a szememnek.
Tehát várható, hogy visszatértek ide?
Igen, jövõ hónapban kezdjük elrendezni a 2004-es fellépéseinket, és igazi megtiszteltetésnek vennénk, ha visszatérhetnénk!
Mi a véleményed Bush politikájáról? Az Iraki háborúról?
Szörnyû, eleinte nem hittem el. Épp a furgonomat vezettem, mikor meghallottam a rádióban Busht: "48 órátok van elhagyni a térséget. Különben bemegyünk, és mi hozunk ki onnan. Jóéjszakát." Elõször sírni kezdtem, mint szerintem mindenki más. Különbözõ érzések kavarogtak bennem, szomorú vagyok, és valahol egyet is értek vele. Nem vagyok a háború híve, utálom az egészet. De azt hiszem, vannak olyan pillanatok, mikor ez az egyetlen megoldás. Mikor repülõk mennek az épületeknek, akkor már nincs mit tenni. Persze nem itt rontottuk el. Hazamész, bekapcsolod a tévét, és mit látsz? Embereket, amint harcolnak. Ez a baj. Ez egy olyan dolog, hogy egy országnak, aki vezetõ szerepet tölt be a világban nem csak magát, mást is meg kell védenie. És amikor belegondolok, hogy most emberek millióit védjük meg, akkor egyetértek a hadviseléssel. Ezt csak összefogással lehet legyõzni. Egy ember semmit nem tehet, én is odaállhatnék, hogy "hé, én vagyok Zak Stevens, hagyjátok abba!" Õk meg csak néznének: "Hmm... ki a franc vagy?". Remélem minnél hamarabb vége lesz az egész öldöklésnek. Utálom az egészet.
Ki a kedvenc zenészed?
Hmm... az elsõ, amit hallottam Dio és a Black Sabbath közös nótája volt. Mikor megláttam középiskolásként Bruce Dickinsont az Iron Maidennel, akkor azt mondtam magamnak: "hé öreg, ez egy király meló, ezt fogod csinálni!". Talán éppen ezért nem tudok kedvenc elõadót kinevezni, de nagyon sokakat szeretek. Gyerekkori álmom volt ez az egész, és nézz körül! Egy szerencsés ember vagyok, mert sikerült! Az elsõ koncertem... igen, egy hirtelen ötlettõl vezérelve a barátaimmal 13 éves koromban elmentünk a KISS-re. A szüleim nem tudták hova engednek el, szerencsére õk épp nem akartak jönni. Ott álltam tátott szájjal. Hihetetlen volt.
Mindig énekes voltál a zenekarokban?
Te sejtesz valamit, ha-ha! Nem, volt vagy 4-5 év, mikor doboltam, mert ha volt dobos, akkor énekes nem volt, és fordítva. Így mindig én végeztem a bõrök mögött. Az elsõ tehetségkutatónkat is ezzel a bandával nyertük, még az általános iskolában. A bátyám volt a basszusgitáros -nagyon jól játszik! Abban az idõben õ negyedikes volt, én meg harmadikos, és hatalmas tapsot kaptunk! Õt egy idõ után sajnos nem vonzotta a karrier, de ha otthon vagyok még mindig leülünk néha, és eljátszunk egy-két dalt.
Ha a zenédet néhány szóban kellene jellemezned...
...akkor ezzel a kérdéssel megfognál. Egy svájci magazinban olvastam a CIIC zenéjérõl... nagyon tetszett: passion metal. Amikor elõször megláttuk szakadtunk a röhögéstõl!
Az utolsó szó jogán szeretnél valamit üzenni a magyar rajongóidnak?
Mindenkinek egy nagy köszönömöt szeretnék küldeni! Köszi mindenkinek, aki itt volt, aki felejthetetlenné tette ezt az estét! Csodásak voltatok, alig várom, hogy ismét Magyarországon játszhassunk!

http://www.circle2circle.net

Séra Gergõ

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!