Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Blues Company

Blöró és csapatát már hallottam régebben is, de egy élõ koncertjükre sajnos csak februárban jutottam el elõször. Ott határoztam el, hogy készítek velük egy interjút, annál is inkább, mivel az Interneten nem találtam róluk semmit. Blöró és Edit e-mailben válaszolt kérdéseimre.

Ti nagyon ügyesen csináljátok, jóformán sehol sem lehet rólatok olvasni, mégis a koncertjeitek sikeresek. Direkt zárkóztok el a média elõl?
Sajnos a médiumokban ma nem nyerõ a rock. A kereskedelmi tv-kbõl csak a nyál csorog a fejekre. Bízunk benne, hogy egyszer lesz olyan média (vidéki rádióknál már elõfordul!), ahová mi is beférünk, fésületlenül. Addig meg nem kérünk belõle!
A lemezeiteket hol lehet kapni? Én ugyanis csak az interneten láttam õket...
Lemezeink szerzõi kiadásban jelennek meg, de aki szereti a zenénket megtalálja a bulikban, a terjesztõinknél, de akár telefonon is megrendelhetõ a 06/20 995 91 79-es számon. Minden kilométerkõnél ott vagyunk, csak keresni kell!
Igazából mióta létezik a Blues Company? És kikbõl áll?
10 éves a zenekar, de az elsõ években inkább blues zenét játszottunk, innen a név is. A jelenlegi felállás kb. két éves, a következõ tagokkal:
Szabó Blöró Pityu - ének, dob, billentyûs hangszerek
Szabó Edit - ének, vokál
Mészáros Gergely - szólógitár
Pogány János - basszusgitár
Odor Gábor - szájharmonika
Amin nagyon meglepõdtem, az az, hogy Te egyszerre dobolsz, énekelsz, és billentyûzöl. Nem volna kényelmesebb egyszerre csak egyet csinálni? Megjegyzem, nagyon jól csinálod!
Biztos könnyebb lenne, de mit csináljak, ilyen sokoldalú vagyok. A viccet félretéve, már így szokta meg a banda, meg a közönség is. Ez a Blues Company imázs!
Hogy születnek Nálatok a dalok? Mennyit próbáltok?
A szövegeket és a zenét is én írom, leginkább a WC- n ülve! Próbálni csak új lemez készülésekor szoktunk, a heti két három buli, amit nyomunk, feleslegessé teszi a próbákat, a bulikban áll össze igazán egy szám.
Hány lemezetek jelent meg, és milyen terjesztést kapott?
Eddig három lemezünk jelent meg (Kispirics, Magyarország-Motorország, 2003),de már gyúrunk a negyedikre! Áprilisban jelenik meg egy élõ videokazettánk, melynek elkészítéséhez sok segítséget kaptunk szponzorainktól ( Yamaha Zakar, Yokohama), a terjesztésben mindig segítségünkre van a Born to be Wild motoros újság, és fõ terjesztõnk a bajai Rocker Bt.
Mennyire vagytok koncertek terén leterhelve?
Hál’ Istennek, nagyon. Igaz, a leterhelés szó talán nem is idevaló, hisz a buli, nekünk is buli, szeretjük csinálni. Májusban például 15 koncertünk lesz, és október végéig szinte teljesen be vagyunk táblázva.
A zenélés mellett foglalkoztok valamivel?
Nekem a zene minden idõmet kitölti, ez a szakmám, de most hogy mondod, lehet, hogy a fiúkat be kéne neveznem egy zsebhoki versenyre! Viccen kívül fõleg a zenével foglalkozunk, a gitárosunk mellette egy számítástechnikai cégnél domborít, Edit pedig óvó néni. A többiek meg csak verik...
Mi a véleményetek az mp3-as letöltésekrõl?
Nem rajongunk érte! A dalaink szerzõi jogvédelem alá esnek, ráadásul a lemezeink árát olyan alacsonyan próbáljuk tartani, hogy érdemes legyen inkább megvásárolni!
Van weboldala a zenekarnak?
Még nincs, de tervezzük!
Elérhetõség?
Telefonon: 06/20 9959179
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. (hülyeségeket nem olvasunk el!)

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!