Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
AURORA

A gyõri/gyõrszentiváni csapat azt hiszem, nem szorul különösebb bemutatásra, hiszen már több, mint egy évtizede vannak vezetõ helyen a hazai punk/rock mezõnyben. A csapattal kapcsolatos legfrissebb infókat az énekes/gitáros Vigi osztotta meg velünk, egy e-mail váltás után.
Elõször is kezdjük a legfrissebb eseménnyel: az Utazó Punkcirkusszal... hogy zajlott le, mekkora sikerrel?

A punk utazásról röviden. Igazából azzal kezdem ami nekem személy szerint nem tetszett. Ma már a klubokban zajlik a zenei élet túlnyomó részt. Ez nem is baj, csak a Punk Utazó show öt órás program volt, és az egyébként is késõn kezdõdõ koncert a hajnali órákban fejezõdött be. Ez nem volt a legszerencsésebb dolog. A fiatalokat nem igazán engedték el ez miatt. Közel 4000 látogató volt ami nem kis dolog. A hangulat stabilan jó volt. Kifejezetten jót tett a Rozalin Pittbullnak és a Punktumnak is akik nagy közönség elõtt koncerteken mutathatták be új albumaikat.
Nem ma kezdted a koncertezést... Hogy látod, mennyiben változott meg a mai fiatalság viselkedése a koncerteken?
A fiatalságról változó a véleményem. Sokan a zene miatt jönnek el a buliba ami nagyon jó. Van egy kisebb rész aki a bulinak azt a részét keresi, hogy minél hamarabb berúgni és ha már nincs pénz akkor brutál módon kéregetni. Ez mostanság egy újabb mûfaj. Azon már túl van a dolog, hogy egy jópofa srácot egy sörre meghívok és egy szál cigivel megkínálok. Ezt nem bontom ki bõvebben...
Mi az, ami még ennyi idõt is benne tartja a lelket, hogy ilyen "veszteséges" zenét készíts?? Gondolok itt arra, hogy sokkal "nyerõbb" lenne egy nyálas fiúbandában énekelni, vagy nekik "zenét" irni... ha-ha!
A nyálas fiúbandáknak se régen se most nem volt gusztusom zenét írni még név nélkül sem. Mi egy olyan sulit jártunk ki, ahol a kilátástalanság volt a jellemzõ. Mi nem úgy alakultunk hogy sztárokká váljunk. Akkor még az is merész álom volt, hogy egyáltalánvalaha is sikerül kiadnunk egy albumot. Menetközben változtak a doldok. Mi is változtunk, de annyira nem, hogy arról a pályáról eltávolodjunk amit az Aurora képvisel.
Az elején említettem a Punkcirkuszt. Mi a helyzet az Uj Hullám fesztivállal?
Az Új Hullám fesztivál is változik mint minden más de remélhetõen jó értelemben. Pattanj fel a honlapunkra és a fontos dolgokat mind megtalálod a fesztiválról: www.aurora.hu
Milyen tervei vannak a zenekarnak? Mentek-e újabb turnéra?
Február 21-én kezdõdik a kinti turnénk. Néhány állomást megtalálsz a lapunkon ez még nem a teljes kép. Szeretném ha hírül adnád.
Külföldre is szoktatok járni, úgy tudom most éppen Olaszországba készültök, ami szerintem felettébb érdekes lehet! Vannak arra is punkzenére éhes fiatalok?
Hazaérkezésünk után tudok igazán Olaszországról bármit is mondani.
Egy kicsit más kérdés: a fiadról mesélnél egy kicsit?
Víg Norbi is keményen üti a dobot már négy éve. Zenesuliba jár és ütõsnek tanul. Õ fõként a dupla lábas megfejtésekre gerjed, de nagyon. Most 11 éves. Ha épp nincs itt a Kiskovács akkor õvele ütöm össze az új riffeket. Az Új Hullámon idén üt egyet.
Hallgatod-e a mai zenekarokat, és mi a véleményed róluk?
Igazán nincs tiszta képem a fiatal bandákról. Azért ez nem jelenti azt, hogy nincsenek. /demók/ A fesztivál miatt kaptam elég sokat, vannak köztük jók is és és olyanok is akik nyugodtan magukra zárhatják még egy évre a próbahely ajtaját.
Fanzinekkel hogy állsz?
A Fanzineket jó dolognak tartom itt is kezd erõsödni, és egyre jobbakat találok.
Miket szoktál a neten nézegetni? Tudsz valami jó oldalt?
Igazából én fél éve még elmentem a számítógépek mellett sokat nem is tudok róluk, csak ami elsõsorban a szervezést és a kapcsolattartást segíti. Nem böngészek sokat de titeket megnézlek rendszertelen rendszerességgel.
Mit mondanál még el?
Majd elfelejtettem, gratulálok a kislányodhoz. (Köszi, Vigi!-Rob) Most akkor ennyi .

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!