Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Tankcsapda

A nemrégiben megrendezett Sport Szigeten találkoztam a "Debrecen büszkesége"-ként felkonferált Tankcsapda énekesével, Lukács Lacival. A lakókocsiban ejtettük meg a beszélgetést, persze csak amikor kipihente magát a másfél órás tombolás után. Szó esett díjakról, a Tankcsapda és a Slipknot viszonyáról, és az õszi terveikrõl is.

Bár a legutóbbi, Viva Comet díjat nem ti nyertétek, de az évek során rengeteg díjat gyûjtöttetek be, többek között a Megawatt Gálán, ami egy elég nagy elismerés a közönség részérõl. Gondolom nem a díjakért csináljátok amit csináltok, de azért csak jól esik, ha elnyertek egyet . Mennyit jelent ez nektek?
Valóban nem azért zenélünk, hogy díjakat nyerjünk. Azt gondolom, az, hogy olyan zenekarokkal játszhatunk együtt már évek óta, akik a világ élmezõnyéhez tartoznak, már önmagában egy nagy dolog. De az, hogy nagyon sok zenekar, mint például a mai Slipknot zenekar tagjai is, odajönnek hozzánk és azt mondják, hogy kib*ott jó, amit csinálunk, ez sokkal nagyobb elismerés, mint hogy kapunk egy Comet díjat. Függetlenül ettõl azt gondolom, hogy egy ilyen díjat megnyerni nagy dolog, nekünk ez most nem sikerült, talán majd legközelebb.
A számtalan rock-díj kapcsán úgy tartanak titeket számon, mint Magyarország legjobb rockcsapata, emellett a számaitokban "pogózzanak a punkok" felkiáltások hangzanak el. Most akkor mi a ti mûfaji meghatározásotok? Egyáltalán meg lehet ezt nevezni?
Szerintem amelyik zenekar saját magát beskatulyázza, az megássa a sírját is. Nem hiszem, hogy ezen kellene gondolkoznunk, hogy mi rock vagy punk zenekar vagyunk. Vagy popzenekar újabban... Egyébként nem csak én gondolom így, de mi igenis popzenekar vagyunk, mert a pop szó jelentése az hogy "népszerû", a populáris rövidítése. És a Tankcsapda egy népszerû zenekar, tehát populáris. A Slipknot is popzenekar ilyen szempontból.
A koncert végén is említettétek, hogy most a szokásossal ellentétben nem mentek haza, hanem maradtok és meghallgatjátok ti is a Slipknot-ot. Ti is szeretitek a zenéjüket?
Igen, igen, szeretjük õket.
De teljesen más stílust képviselnek, mint mondjuk a Tankcsapda, nem?
Szerintem nem. Annyi a különbség, hogy háromszor annyian vannak, mint mi...:)
Ok, hogy iszonyat nagy és világhírû zenekar a Slpiknot, de neked nem fura, hogy most hirtelen vissza avanzsáltatok elõzenekarrá?
Egyrészt egy ilyen zenekarral nem minden nap adatik meg az embernek, hogy játsszon, ezért hogy ha 2 számot játszhattunk volna, akkor is elvállaljuk, kis túlzással persze. Másrészt, hogyha megnézted a ma esti koncertet, akkor ez nem egy elõzenekaros dolog volt, mi egy teljes koncertprogramot játszottunk, közel másfél órát. Ez egy fesztivál, ahol játszanak zenekarok, mi voltunk az egyik ezek közül.
A koncert alatt sokan eldobálták a sörösdobozokat, ásványvizes üvegeket...Ebbõl sok sérülés és botrány származott. Be is mondtad a koncert alatt, hogy ha lehet, fejezzék ezt be. Csak azért mondtad be, mert megkértek rá, vagy neked sem tetszett a dolog?
Nekem sem tetszett, mert balesetveszélyes. Én sem szeretném, ha eltalálna egy sörösdoboz. Szerintem ez felelõtlen dolog, és nem utolsó sorban bunkóság.
Nyomon követitek esetleg a volt elõzenekaraitok pályáját, hogy mi lesz velük egy-egy kocertsorozat után? A Depresszió is például játszott elõttetek, és most már nagyon befutottak, és nekik vannak elõzenekaraik.
Igen, ez így mûködik, ez így normális szerintem. Hogyha egy zenekar velünk játszott valaha, és utána lett belõlük valaki, akkor azoknak a pályáját nem nehéz nyomon követni, mert hallunk róluk.
Ilyenkor tölt el titeket jólesõ érzés, esetleg büszkeség?
Attól, hogy egy zenekar velünk kezdi el a pályafutását, attól mi nem leszünk se többek, se kevesebbek. Akinek van lehetõsége a Tankcsapda koncertjein vendégzenekar legyen, és ebbõl késõbb profitál, mint például a Junkies vagy a Mantra, akkor azt gondolom, hogy ezek jó zenekarok és céltudatos munkát végeznek. Egy szó mint száz, mi örülünk annak, hogyha egy zenekar sikereket ér el, egyáltalán nincs bennünk féltékenység, vagy bármiféle szakmai elõítélet. Tök jó szerintem, ha egy banda elõrébb tud lépni. És ha ehhez mi lehetünk egyfajta támpont vagy segítség, akkor annak csak örülünk.
A jövõbeli tervekrõl tudsz nekem mondani valamit? Új lemezt terveztek esetleg?
Október 14-én leszünk 15 évesek, és ezen a napon fog megjelenni egy olyan DVD, amely a zenekar valaha készült összes klipjét tartalmazza. Sõt, lesz rajta olyan klip is, ami nem volt sehol látható, ez a Jonny a mocsokban c. szám klipje. Illetve aznap jelenik majd meg egy dupla válogatás lemez, amin lesz 1-2 új felvétel. Egy ilyen best of válogatás lemez lesz. Erre az évre egyenlõre ennyi tervünk van, a koncertek mellett persze.

www.tankcsapda.com

Kovács Tünde

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!