Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Solid

A Solid nevû csapatot eddig Csótányok néven ismerhette meg a nagyérdemû. A zenekar immáron új produkcióval rukkol elõ, ezért úgy döntöttek, hogy nevet is változtatnak. Az alábbiakban a csapat történetét olvashatjátok.

A kezdetek:
A Csótányok zenekar 1995. szeptemberében alakult Dunaújvárosban. 1996-tól 1998-ig rendszeresen részt vettünk a "Fejér Megyei Diáknapok" rendezvénysorozaton, ahol kategóriánkban minden évben arany minõsítést szereztünk. Számos tehetségkutatón felléptünk, melyek közül néhányat érdemes megemlíteni: 1997-ben a XI. Ugodi Tehetségkutató Fesztiválon nagy sikert aratva megnyertük a legjobb színpadi produkciónak, a legjobb dobosnak és a legjobb elõadómûvésznek járó díjat, a Peron Music Alapítvány különdíját, valamint az elsõ helyezést. Az 1999 októberében megrendezett Keleti Ász Tehetségkutató Rockfesztiválon ötödik helyezést értünk el, s emellett gitárosunkat választották a fesztivál legjobb gitárosának. 2000 februárjában részt vettünk a III. Rolling Rock Tehetségkutató Fesztiválon, ahol a szintén ötödik hely mellett a legjobb basszusgitárosnak járó díjat is elhoztunk.
Koncertek:
Sok fellépésünk volt különbözõ zenekarokkal közösen (pl.: Mex, Sutterek, Warpigs, Superbutt, Neck Sprain, Cadaveres De Tortugas, MZ/X, stb.) és turnéztunk a Junkies elõzenekaraként is. Rendszeresen jelen vagyunk a nagyobb nyári fesztiválokon is. 1999-ben és 2000-ben felléptünk a mezõtúri Wanted Fesztiválon, valamint 1997-ben, 2000-ben, 2001-ben a Pepsi Sziget Fesztiválon (Banán színpad, Wanted színpad). A 2000-es év nyarán részt vettünk a Dunakilitiben minden évben megrendezett motoros fesztiválon, 2001-ben és 2002-ben pedig sikerült eljutnunk a tokaji Hegyalja Fesztiválra is, továbbá felléptünk a 2001-ben Kismaroson megrendezésre kerülõ EFOTT rendezvényén, és a 2002 nyarán életre hívott ZED! Fesztiválon.
2001/2002 telén került sor az elsõ önálló - 10 állomásos - országos turnénkra, ahol elõzenekarként az egri Mom's Favourite kísért el minket. A turnét a DUFFS Skateboarding Company magyarországi képviselete támogatta.
Diszkográfia:
A megalakulásunk utáni pár évben két demo kazettát és egy kislemezt készítettünk "Egyenesen át" címmel (Pont Mi Stúdió, Magyar Rádió 8-as Stúdió, Pont Mi Stúdió). Majd a zenekar elsõ albumának felvételei a szolnoki Denevér Stúdióban folytak 2000 májusában. Ezután az elsõ Csótányok nagylemez 2000 augusztusában jelent meg "Valós illúzió" címmel - szerzõi kiadásban - majd 2001 májusában Kémeri Péter (ex-Tankcsapda menedzser) közremûködésével szerzõdést kötöttünk a Hungaroton kiadóval, s így elsõ lemezünk Hungaroton kiadványként kerülhetett a boltok polcaira 2001 nyarán.
Videoklip:
A zenekar eddig két klippel büszkélkedhet. Elsõ videoklipünk a második demo "Sámántánc" címû dalára készült 1998 tavaszán, amit a különbözõ tévéállomások mellett a VIVA+ csatorna is játszott. Idõközben egy dunaújvárosi amatõr filmtársulat, a Cruel World Team felkérésére szerepeltünk a 2001 tavaszán bemutatott "Sohasevolt Glória" címû magyar játékfilmben. Az alkotásban filmzeneként felhasznált "A média pokla" címû dalra egy filmzene klipet is forgattunk, mely szintén sugárzásra került a különbözõ tévécsatornák zenei mûsoraiban. Azóta készült egy újabb film - mely 2003 elején került bemutatásra - "Einstein Mega Shotgun" címmel. Zenekarunk készítette el a hozzá tartozó - azonos címû - fõcímdalt, melyre terveink ismét készül majd egy filmzene klip.
Tervek és jövõ:
A 2002-es évet fõként a következõ lemez anyagának megírásával töltöttük. 2003-ban fog megjelenni új nagylemezünk, mely nem a Hungaroton, hanem egy másik hazai kiadó gondozásában kerül kiadásra. A zenekar lemeze már nem Csótányok név alatt fog megjelenni, hanem egy új produkció keretében, melynek neve SOLID. A névváltást arculat és zenei váltás is kíséri, mellyel a zenekar a produkció minõségét szándékozik növelni és egy szélesebb tömeget kívánunk megszólítani zenénkkel. Zenénk eddig is bõvelkedett extrém gitártémákban, nem véletlenül illetett bennünket korábban több újság is a "magyar R.A.T.M." jelzõvel, azonban a jövõben elektronikus zenékbõl vett elemekkel is szeretnénk kísérletezni.
2003 tavaszán és õsszel is sor kerül SOLID turnéra, nyáron pedig már az új néven láthat bennünket a közönség a nagyobb hazai fesztiválokon.

Kontakt:
Nagy Gábor › 2400 Dunaújváros, Lajos király krt 12. II./3.
www.solidmusic.hu

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!