Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
PEET - A zenekar története

A PEET 2000 januárjában alakult egy pécsi zenekarból, amely a Mindig Más nevet viselte. Az innen kiváló Lórisz Csaba ( groovebox, szintetizátor) és Matisa András (gitár, ének) közös elgondolás alapján kezdték tervezgetni a Peet zenekart Siklóson. Késõbb csatlakozott a szintén siklósi Pruzsina Balázs (basszusgitár) és a pécsi Blaskovics György (dob). Pár hónapos próbák után egy rövid koncertanyaggal indultunk neki a nyárnak. Elõször a siklósi közönségnek mutatkoztunk be 2000 júniusában. Ezen a nyáron azok a koncertek, amik nekünk élményt jelentek:
· Július 22. Pécs EFOTT fesztivál,
· Augusztus 2. Budapest Pepsi Sziget fesztivál Bahia színpad
· Augusztus 18. Szigetvár Eleven Sziget fesztivál
Az õsz kevesebb koncertet de több készülõ dalt hozott. Azért jutott idõ egy-két koncertre is így felléptünk a Persona Non Grata nevû szigetvári formációval Pécs egyik legnépszerûbb szórakozóhelyén a Hard Rák Cafe-ban októberben, és ugyanitt elõször önálló koncertet adtunk december elején.
A 2001-es év a dobosunk Blaskovics György távozásával kezdõdött, aki úgy döntött Londonban könnyebb az élet. Így a három fõre apadt zenekar elkezdte az elsõ demo anyag felvételeit. A lemezre 5 Peet dal került név szerint a Give it up, Wake up, Plastic, Memory, Párkör, és Lórisz Csabi saját otthon elkészített anyagai közül kettõ kapott még helyet a demón (Y, és a Bleep).
Aztán újra elindult a nyári fesztiválidõszak, de sajnos a demo túl késõn lett kész így a legtöbb nagyobb nyári fesztiválról lekéstünk. De azért akadtak koncertlehetõségek. Így a Heaven Street Seven elõzenekaraként májusban Pécsen a Rák-ban adtunk egy nagysikerû koncertet. Az õ segítségükkel jutott el a demónk a Wanted magazinba és itt igen pozitív kritika jelent meg rólunk a 2001 októberi számban.
2001 nyarán a Mezõtúri Wanted fesztiválon is találkozott a közönség a Peet zenéjével.
Az ezt követõ idõszakban nagy változások történtek a zenekarban. Lórisz Csaba a groovebox és szintihegyek mögül átvándorolt a dobok világába. De ezzel nem távozott az elektronika a Peet zenéjébõl. Új tag érkezett -a szintén siklósi- Régert Zoltán, aki a sampler és a groovebox mögött adja tudása legjavát. Emiatt vonult be a Peet technikai repertoárjába a minidisc lejátszó, amirõl a Lórisz Csabi által otthon elkészített szinti alapok mennek. Nagyjából ugyanebben az idõben érkezett még egy új tag Tóth Péter, aki további gitárhangok pengetésével dúsította az amúgy is igen tartalmas és dallamos Peet dalokat. Az így kibõvült immár 100%-ig siklósi illetõségû zenekar sokkal ütõképesebb felállással, és új dalokkal néz a koncertek elébe:
· 2001 karácsonyán a Szabó Családdal közösen Siklóson,
· majd 2002-ben Pécsen a Persona Non Grataval a Hard Rák Cafe-ban
· és ugyanitt május 17.-én önálló koncertet adtunk.
Idõközben a zenekar meghívást kapott az amsterdami Queensday fesztiválra, ahova elindultunk de sajnos az elektronikával ellentétben a mechanikához nem értünk így egy opelnek köszönhetõen nem értünk ki a fesztiválra.
A tavasszal újabb demót rögzítettünk a legfrissebb szerzeményeink egy részébõl. A régi dalokon kívül rákerült 3 új Peet dal: a Travis's friend, More dreams, Mysties dream- illetve Lórisz Csaba 2 új dala a Contact és a " ?" -.
Az idei nyár sok koncertlehetõséget hozott: a patapoklosi fesztiválon a Kispál és a Borz elõtt június 29.-én, majd július 31.-én a Pepsi Szigeten a Wan2 színpadon 18-00-kor, Eleven Sziget fesztivál Szigetvár augusztus és a PTE- gólyatábor szintén e hónap 27.-én.
Sajnos Régert Zoltán barátunk tanulmányi kötelezettségei és egyéb tervei miatt kilépett a zenekarból. Helyét a groovebox és sampler mögött ismét Lórisz Csabi vette át. Az új dobos keresése folyamatban van.
Ez már a felkészülés a jövõ évre, ugyanis szeretnénk egy stúdió anyagot elkészíteni, és utána egy kiadót keresni az elkészült cd vel.
A fényképen balról jobbra Pruzsina Balázs bassgitár, vokál, Tóth Péter gitár, Matisa András ének gitár, Lórisz Csaba groovebox sampler, Kabai Dóri vokál, Csüli dob
Elérhetõslég 20 227 30 53
20 95 024 065 Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , www.peet.kvantum.hu ez a site kb novembertõl lesz elérhetõ.
2002.november 16.-án megnyertük a paksi amatõr pop rock jazz tehetségkutató versenyt. Zsûri elnök Berki Tamás volt. 45 zenekar jelentkezett, 18 at kiválasztottak, és mi nyertük meg!
Díjak: 50 000 Ft-os vásárlási utalvány, 20 óra stúdió idõ. Külön öröm, hogy a legjobb basszerosnak járó különdíjat Pruzsina Balázs nyerte el. Az õ díja egy 20000 Ft-os vásárlási utalvány.
2003:
A tavalyi évet úgy fejeztük be, hogy Tót Zoltán "Csüli" a kispálból, az együttes tagja lett. Lórisz Csabi a billentyûk világába vetette magát, és az elektronikus hangását adja a zenekarnak. Januárban szeretnénk leforgatni az elsõ klippünket.
Február végén kezdjük fölvenni az elsõ albumunkat, és leforgatni az elsõ videoklippünket.

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!