Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
NOTHING B. N.

A Nothing B. N. egy fiatal, modern zenét játszó csapat. Egy kecskeméti fellépésük után vállalta a válaszadást a csapat frontembere, Petneházi Ferenc énekes.
Mit kell tudni a zenekar megalakulásának körülményeirõl?
1996 októberében alakultunk meg, Köröstarcsán. Én és a dobosunk, Bajkai Ferenc már régóta együtt játszottunk, aztán szép lassan cserélõdött a tagság. 1997 júliusában vettük fel a demónkat, melynek címe "Álom ez vagy valóság?" lett. Tavaly októberben szállt be hozzánk Kovács László basszusgitáron, az addigi bõgõsünk, Bankó Gábor pedig átváltott gitárra. Mellettük még Kiss Zoltán gitáros játszik a csapatban.
Mi volt a kiindulópont, milyen zenét akartatok játszani?
Stílusbeli korlátok nem voltak. Természetesen megvannak a személyes kedvenceink, és nyilván ezek hatása érezhetõ is a muzsikánkban. De a lényeg, hogy minden téma, minden szöveg teljesen belülrõl jön.
Ha már szóba kerültek a kedvencek, akkor kérlek, sorold fel õket!
Természetesen a Korn, aztán a Machine Head, Pantera, Deftones, Biohazard, itthonról pedig a Necropsia, akikkel legalább tizenötször játszottunk együtt, mint elõzenekar. Ezen kívül jöhet még Oldfield, Vangelis, tehát tényleg nincsenek korlátok. Azaz mégiscsak van, mert a diszkó nem igazán menõ... Mióta kinõt a szõr a pöcsünkön, kemény zenét hallgatunk. Eleinte a klasszikus heavy metalt, Metallica, Megadeth, õket a mai napig szeretjük. Nem lettünk szûk látókörûek!
Hogyan készül el egy nóta nálatok?
Többségében a szöveg van meg elõbb, de van olyan is, hogy a kettõegymástól függetlenül jön létre, és apránként összehozzuk. Arra törekszünk, hogy minden milyen stílus, az jöjjön ki, amit abban a pillanatban érzünk. Ebben a világban a depresszív zenére könnyen lehet ihletet találni.
A szövegekrõl mit érdemes tudni?
100 %-ig én írom õket. Eléggé pesszimista, depressziós, neurotikus. Kétféle értelmezésben íródnak, mivel egyrészt lehetnek személyesek, de az egész világról is képet adhatnak. Vidám szöveget nem fogok írni, mert nem ilyenek vagyunk, ezt a világot nem fogjuk optimistán látni. Elszomorít bennünket az, amit az úgynevezett civilizáció mûvelt a Földdel, elszomorít az atombomba, a háború, az erõszak. A katonaságot is igyekszünk elkerülni, ha másképpen nem, hát a polgári szolgálattal. Minden szöveg egy szenvedés.
Mivel foglalkoztok a zenélés mellett?
Egyedül én dolgozom, a többiek tanulnak. Zoltán és Laci most érettségiznek, Gábor hamarosan megkezdi a polgári szolgálatát, a dobosunk pedig egy menedzserképzõ suliba jár. Ezek miatt eléggé keveset tudunk csak próbálni, mindössze két-három hetente gyakorlunk együtt.
Szerinted létezik ma itthon rockzenei underground?
Közönségileg mélyponton van a dolog, fõleg az anyagiak miatt, másrészt a tévé, rádió, az újságok túlnyomó többségben a divatbuzi bandákat részesítik eõnyben, ezért az emberekhez elég nehezen jut el az underground zene. Talán most megint kezd visszatérni a kemény zene, az igazi élõzne. Ebben az egyben próbálunk optimisták lenni, mert sok helyen látjuk a közönség zeneéhségét, így azt hiszem, a dolog jelentõsen már nem romolhat. Ehhez szükség van arra is, hogy a zenekarok segítsék egymást. Szerencsére olyan hatalmas ellenségeskedések nincsenek a hazai csapatok között.
Szokásos kérdésünk, hogy mi a véleményetek a fanzinekrõl?
Nagyon értékeljük azt, hogy vannak olyan emberek, akik pénzt és fáradtságot nem kímélve, anyagi haszon nélkül azon törik magukat, hogy segítsék a magyar underground zenét. Szerintünk nagy szükség van a fanzinekre, mert minél több lap jelenik meg, annál jobban megtalálhatja mindenki a saját ízlésének valót. A nagyobb magazinok mellett nagyobb súlyt fektetnek a hazaiakra, mint a külföldiekre.
Mit üzentek az olvasóknak?
Foglalkozzanak minél többet a magyar zenekarokkal, menjenek a koncertekre, és a kedvenceiket a saját ízlésük alapján válasszák ki!
Cím:
Petneházi Ferenc
5622 Köröstarcsa, Arany J. u. 13.

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!