Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
MZ/X

Egy frissen alakult formáció mutatkozik most be. Gajda Mátyás válaszolt kérdéseimre.

Kérlek, mutasd be pár szóval a csapatot! (Alakulás, tagok, stb.)
A zkr. mindessze fél éves múltra tekint vissza, Eredetileg 1 projektként alakultunk a Nothing B.N. és a Wagadogu zkr. "összeolvadásával". 4 tagú a csapat: Dávid - ének (Wagad.), B. Zoli - bassz., B. Feri - dob (nbn), Matyi - gt.(nbn). Eddigi "legnagyobb eredményünk" a szarvasi rolling Rock tehetségkutató fesztivál, ahol az 1. helyen végeztünk. Így el fogunk jutni a Mezõtúri rockfeszt.-ra és a Szigeten Wanted színpadra is.
A jelentkezésedkor említetted, hogy a Nothing B.N.-bõl alakultatok. Csak kiváltál (váltatok) a bandából, vagy teljesen meg is szûnt a Nothing B.N.?
A Nothing B.N. feloszlott, de nem az MZ/X zkr.alakulása miatt. Talán "köszönjük" ezt a dolgot a média remek támogatásának, ha érted mire gondolok... Feri (dob)és jómagam maradtunk együtt.
Azt írtad, ez teljesen más zene, mint a Nothing B.N. Hogyan jellemeznéd a muzsikátokat egy olyan embernek, aki még nem hallott Benneteket?
Igazából semmilyen zkr-t v. stílust nem céloztunk meg és nem is akarunk másolni másokat. Ezért sem játszunk úgymond konkrét feldolgozásokat, fõleg mostani bandáktól mert Mo-on egybõl rádsütik a "koppintás bélyegét". Ez nem azt jelenti, hogy mi kurva egyéninek tartjuk magunkat, de kizárólag azt játszuk ami belõlünk jön és nem akarunk megfeleni mások elvárásainak. Próbálunk olyat csinálni amit eddig még más nem nagyon, MZ/X jelenkezik ...a jövõbõl...(Igazából keverjük a stílusokat:egy kis hip-hop, rock, funky, extrém módon.) Mások fuvatós metal-ként jellemeztek, magam sem tudom miért :)
Koncerttapasztalatok? Hogyan "veszi" a közönség a bandát?
Változó. Eleinte úgy vettük észre, hogy nem értik, hogy mit is akarunk kifejezni, de utána teljes beindulások szoktak lenni. Kezd kialakulni a közönségünk, de ez komoly hanganyag hiányában nagyon nehéz.
Milyen eredményeket értetek el eddig?
Fél éves zkr. esetében mindenképpen eredménynek tekintem a Szigetet és Mezõtúrt, de nagyon várjuk a többi fesztivált is, hál'Istennek egyre több meghívást kapunk.
Tervek a közeli és távoli jövõre nézve?
Szeretnénk egy profi és elismert zkr-á válni, megalkuvások nélkül, úgy, ahogy ennek lennie kellene normális esetben. de amíg itt a Z+ és az ehhez hasonlók a "császárok" nagyon kemény és kitartó munka vár nemcsak ránk, de minden kollegánkra és zenésztársunkra valamint a fanzinekre.
Kötelezõ kérdés: mi a véleményetek a fanzinekrõl?
Underground elõre!!! Egyértelmûen szügség van rájuk hiszen nemcsak az említett médiák támogatása egyenlõ a nullával, de valljuk be,hogy a MHH sem áll a helyzet magaslatán. Szerintem ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül, ezért is tartom sokkal korrektebbnek a fanzinek mûködését. 8.
Mi az, amit nem kérdeztem, de feltétlenül el szeretnétek mondani?
nem tom'...
Cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!