Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Iron Maidnem

Ha van magyar zenekar, aki nagyon jól játssza a klasszikus Iron Maiden nótákat, az a szolnoki Iron Maidnem! (Majdnem!) Töfit a készülõ tribute lemez kapcsán kerestük fel, majd kiderült közben más is!

Még kb tavaly áprilisban említettél egy Iron Maiden tribute lemezt, hazai elõadókkal, zenekarokkal. Ez ügyben mi a helyzet? Mikorra várható? Kik lesznek rajta?
Némi csúszással ugyan, de lassan elkészülünk az anyaggal. Elvileg február elején befejezõdnek a felvételek és március-április környékén a boltokban lehet a lemez. Eddig a Stonehenge, a Da Capo, a Nottingham, a Nemezis, a Perfect Symmetry, az Obstuction és mi vettük fel a lemezre kerülõ nótát. Hátra van a Pokolgép, a Fahrenheit, a Demonlord, a Cross Borns, és a Steinless Steel. Az eddigi dalok mind nagyon jól sikerültek, gondolom ez így lesz a többivel is.
Újabban aránylag egyre több helyen megfordultok... milyen az emberek érdeklõdése egy tribute zenekar iránt?
Szerencsére egyre többen szeretik a zenekart, fõleg azután, hogy a nyári fesztiválokon mindenhol több ezer ember elõtt játszhattunk és láthatóan mindenkinek tetszett a produkció. Az õszi fesztiválokon többnyire már fõ zenekarként szerepeltünk. Szóval jól alakulnak a dolgaink, decemberben már Jugoszláviában is volt egy bulink és remélhetõleg több országba is sikerül majd eljutnunk. Persze itthon is minél többet akarunk játszani ezért most februárban turnéra indulunk.
Játszottál többek közt még egy másik szolnoki csapatban is, a Rémkoppantókban. Ez a zenekar mûködik még?
Nem. A Rémkopi inkább amolyan fantom-zenekar volt. Amikor volt valami alkalom (pl. fesztivál, vagy tehetségkutató) akkor gyorsan csináltunk pár nótát és mentünk játszani, de amúgy nem nagyon mûködtünk. Manapság meg már egyáltalán nem jut rá idõnk, tehát igazából nem létezünk pillanatnyilag.
Hogy tudod összeegyeztetni a zenekart és a stúdiót? A magánéletedre jut-e idõ?
Néha nem könnyû, de azért csak-csak jut idõ zenélni is a sok munka mellett. Legalábbis eddig valahogy mindig összehoztuk. Nemigen tudnék lemondani a színpadi zenélésrõl és ezzel a többiek is így vannak.
Magánéletre viszont már nem sok jut, de azt hiszem ezzel sok zenész így van.
Ha értesüléseim nem csalnak, akkor úgy tudom tervezel Szolnokon egy Maiden klubot is. Errõl mondanál bõvebbet. Mindenesetre ötletes dolognak tûnik!
Igen, már régóta fontolgatom, hogy csinálunk egy Maiden klubot ahol havi rendszerességgel játszhatnánk. Annyiban fog ez különbözni egy sima Maidnem bulitól, hogy itt mindig hosszabb mûsort fogunk játszani és mindenféle filmvetítések is lesznek. Nyilván fõleg Maiden videókra gondolok, meg mindenféle ritkaságra. Ezek ilyen kis családias hangulatú bulik lesznek ahol a Maiden rajongók találkozhatnak és szórakozhatnak egy kicsit. Az elsõ március 2-án lesz Szolnokon a volt Moment helyén és ingyenes buli lesz!
És ami alapján szerintem a legtöbben azonosítani tudnak Téged, az az immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülõ Denevér tehetségkutató fesztivál. Kérlek, mondj el mindent, amit tudni kell a soron következõ fesztiválról: mikor lesz, hány napos lesz, nevezési feltételek, jelentkezés , milyen fellépõ zenekarok lesznek esténként?
Idén is 3 napos lesz a rendezvény, június 7-8-9-én. Minden a korábbi évekhez hasonlóan fog történni. Bárki nevezhet akinek még nem jelent meg lemeze valamilyen kiadónál. Tõlem lehet részletes tájékoztatót és nevezési lapot igényelni (06-20/9556-439 vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ). Az esti fellépõk még nincsenek teljesen letisztázva, de a tervek szerint az elsõ napon Auróra lesz a másodikon pedig Akela és természetesen mi is fogunk játszani az Iron Maidnemmel.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!