Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

FALANX

Interjú Zsédel Zsolt gitárossal


Elõször is talán a legfontosabbal kezdeném: az ezévben kiadott Életre Ítélve album mekkora példányszámban fogyott el? Dobott-e az eladási példányszámon az Ossian turnén való résztvétel?
Számunkra mindenképpen nagy reklámértékkel bírt az Ossian turné. Olyan helyekre jutottunk el, ahol eddig még soha sem játszottunk. Nagy élmény volt számunkra, hogy a legtöbb helyen már ismerték az anyagot. Minden koncerthelyszínen volt egy stand felállítva, ahol az anyagunk is kapható volt. Meg vagyunk elégedve a fogyással, viszont konkrét darabszámot egyenlõre nem tudunk mondani.
Mekkora sikeretek volt az Ossian turnén?
Nagy. Mindenhol pozitívan fogadtak bennünket. Ismerték a számok nagy részét, sok helyen velünk együtt énekelték. Talán a néhány válogatáskazin való szereplésnek is köszönhetõ.
Milyen a viszonyotok a kiadóval? /Nail Records/
Teljesen jó, normális emberi viszony van köztünk, elég jó az információáramlás. Sok mindent köszönhetünk nekik, pl. Ossian turné, Sziget, és lement egy klip a Satellit Tv Fémforrás c. adásában.
A kiadóknál gond szokott leni, hogy beleszólnak a zenekar elkészült albumába... Nálatok volt-e ilyesmi?
Nálunk nem szóltak bele, mivel már teljesen készen volt, mikor odavittük.Egyébként sem merült fel olyan probléma, hogy bármin változtatni kellett volna.
A zenekari próbákat hogy tudjátok megoldani, amikor egyes tagok Pesten laknak? Egyáltalán most melyik városhoz tartozik a zenekar? Budapest vagy Székesfehérvár?
Mostanában a próbák Budapesten folynak, így pesti zenekar lettünk. A felállás is olyan, hogy a pesti tagok vannak többségben.
Nem mai zenekar vagytok... mi tartja még Bennetek a lelket? Ami mellesleg eléggé dicséretes dolog!!
Az,hogy a zenekar folyamatosan fejlõdik, egyre érettebb ötletek vannak + a zene szeretete.Már túl sok munka benne van, csak hogy feladjuk.
Mi van a régi tagokkal? Teljesen abbahagyták a zenélést?
Úgy tudom egyikõjük zenél csak egy gyõri, helyi zenekarban. A többiek boldog házasságban élnek, amíg meg nem halnak...
Készül-e már a soron következo 3. album?? És ha igen, mikorra várható? Várható-e valami változás?
Vannak számötletek, azonban még kész számok nincsenek. Változtatni nem igazából szeretnénk, mi nem egyfajta divatzenekar vagyunk, a kezdetek óta ezt a stílust játszuk. Bár az új tagok mindig magukkal hoztak némi változást.
A Defender zenekar mûködik még?
Információink szerint igen.
Az Ossian turné eléggé hosszúnak mondható volt... gondolom, volt sztori bõven. Mesélnél valamit errõl?
Voltak, egyet megosztanék Veletek: Debrecenben voltunk, a buli elõtt beszélgettünk az Endrével a Klinika Mozi elõtt. Egyszer csak odalépett hozzánk két tizenéves, újdonsült rocker. A következõt kérdezték az Endrétõl:
- Elnézést, itt lesz az Ossian koncert?
Jujj, ez durva! Ha-ha! Milyennek látod a mai magyar zenekarok helyzetét?
Van nagyon sok jó zenekar, csak nehéz odáig eljutni, hogy érvényesülni tudjanak. A lemezkiadás itt csak az álom-kategóriába tartozik. Viszont ezzel szemben vannak olyan zenekarok, akik nem igazán érdemelnék ki a kiadói támogatást. Hiába, manapság nem arról szól az egész, hogy ki hogy játszik a hangszerén, legalábbis Magyarországon nem.
Mivel foglalkoztok a magánéletben? Munka, család, hobbi?
Mindenki dolgozik, Attilának családja van, a többiek egyedülállóak.Hobby a zenén kívül? Józsi gyúr, Attila gyereket nevel, Krisztián és Zsolt kerékpározással tölti szabadidejét.
Hazai fanzine-ekkel tartjátok a kapcsolatot?
Igen, 1-2 újságban jelent meg cikk rólunk, pl. Shock, Twilight.
És a hazai zenekarokkal?
Az Ossiannal tartjuk a kapcsolatot, valamint az Obstruction-nel, akikkel õsszel közös turnéra indulunk.
Mit mondanál még el??
Mint azt bizonyára tudjátok, a zenekar most rövidebb egy gitárossal. Szeretnénk kihasználni ezt a felületet is arra, hogy megkeressük a legmegfelelõbb tagot, aki nagyobb tapasztalattal rendelkezik, komoly gondolkodású ,a budapesti próbákat és hétvégi koncerteket tudja vállalni.Telszám: lent.
Elérhetõség:
Zsédel Zsolt
30/901-8251
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.orenda.hu/falanx/


Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!