Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Eric Singer Project

 

Március 21-én Eric Singer és projektje érkezik Amerikából Budapestre, a Wigwamba, egy koncert erejéig. Ez alkalomból kaptunk egy interjút, mely magával, Eric Singer-rel készült.

Úgy 7-8 éve indítottad el az ESP-t. Mi volt az eredeti koncepció, és hogyan tekintesz vissza most azokra a napokra?

Az ESP has mindig a szórakozásról szólt, na meg arról, hogy nyomjuk azokat a nótákat, amelyeket mindannyian imádtunk, vagy amelyek hatással voltak ránk a kezdeti idõkben. Évente néhány bulit igyekszünk lekötni, amikor épp mindannyian ráérünk. Örülünk, hogy elõször játszhatunk Magyarországon!

Emlékszel-e arra, hogyan találkoztatok elõször Corabival, és hogyan vontad be õt ebbe a projektbe?

Több, mint 20 éve ismertem meg Johnt, amikor mindketten Los Angelesbe költöztünk. Nagyon tehetséges énekes, és óriási arc. Logikus volt, hogy Johnt is meghívjam, hiszen õk ketten Bruce-szal a UNION-ban dolgoztak együtt akkoriban.

Hogyan választottad a zenekari logót? Vagy csak véletlen a párhuzam az ELP-vel?

Az ötletet a 70-es évekbeli bandák, fõleg a YES design-stílusa adta.

A csapatban inkább vagytok barátok, mint kollégák? Vagy tévednék?

 Úgy gondolom, mindannyian barátok vagyunk, és különbözõ szituációkban dolgoztunk már együtt néhányszor. Ez a felállás, úgy tûnik, jól mûködik, és örömmel játszunk, amikor idõnk engedi.

Mindannyian eléggé elfoglaltak vagytok. Mennyire nehéz összeállítani az idõbeosztásotokat és együtt dolgozni?

Nem egyszerû, hiszen mindannyian különbözõ bandákban játszunk, vagy különbözõ arcokkal dolgozunk együtt. Megtesszük, ami tõlünk telik, hogy legalább néhány hétig koncertezzünk, és új helyekre jussunk el. Hálásak vagyunk, hogy játszhatunk nektek.

A csapat neve Eric Singer Project. Ez azt jelenti, hogy nálatok nincs demokrácia?

Csak azért ESP a nevünk, mert annak idején egyikünknek se jutott az eszébe semmi jobb, ha-ha! Amúgy eredetileg, még évekkel azelõtt, én vetettem fel, hogy hozunk össze valamit, és remélem, a jövõben is tudjuk majd csinálni.

Hogyan állítjátok össze a koncertprogramot? Mi a vezérelvetek?

Mindig olyan nótákat igyekszünk játszani, amelyek a banda tagjaihoz fûzõdnek, na meg olyanokat, amelyek hatással voltak ránk. Ebben az értelemben igenis van nálunk demokrácia.

Úgy hallottam, a KISS "Carnival Of Souls" lemezérõl is nyomtok dalokat. Mi is történt valójában, amikor Te és Bruce ennek az albumnak a felvételein dolgoztatok Paullal és Gene-nel?

Bruce-szal a KISS soraiban eltöltött idõszakból igyekszünk válogatni, és néhány klasszikust is játszunk. Nem történt abban az idõben semmi különleges, szóval nem tudom, mire gondolsz. Mindannyian tudtuk persze, hogy a régi KISS újbóli összeállása még a lemez megjelenése elõtt megvalósult. Üzleti döntés volt...

Kétszer is voltál a KISS tagja. Milyen érzés volt, amikor néhány éve Peter Criss pótlására béreltek fel?

A KISS egy hatalmas banda, Gene és Paul pedig üzleti szempontok szerint irányítja a zenekart. Ezt tökéletesen megértem, és tisztában vagyok azzal, hogy a jobb összkép megõrzése érdekében bizony kemény döntéseket kell hozni néha. Köszönettel tartozom azokért az évekért és tapasztalatokért, amelyeket a KISS-tõl kaptam.

Mikor használtál velük elõször arcfestést koncerten?

2001-ben Japánban Gene-nel, Paullal és Ace-szel! Valami földöntúli élmény volt, sose felejtem el!

Van-e különbség ma a kapcsolatotokban Paullal és Gene-nel a "Revenge" idõszakához képest?

Mindannyian valamivel idõsebbek vagyunk, és mindegyikünknek megvan a saját élete. Mindenkinek más és más az érdeklõdése, és vannak mindenféle projektjeink is. Csípem Gene-t és Pault, még ha olykor nem is értünk egyet ebben-abban. Ez is része az életnek, meg az emberi kapcsolatoknak. Az én poharam félig tele van!

Hogy tetszik Stanley új szólóanyaga?

Kitûnõ album, és pontosan olyan lemez, amilyet vártam Paultól. Ahogy hallom, a koncertek is jól mentek, és a csapat szuper volt!

Jelenleg a Cooper band a fõ elfoglaltságod. Eszerint az ESP az egyetlen dolog, amiben benne vagy, ha épp nem Alice-szel nyomulsz?

Idõnként stúdiómunkáim vannak, és próbálom folyamatosan lekötni magamat, amennyire csak lehet. Imádok koncertezni és turnézni! Remélem, sokáig tudom még csinálni, bárkivel zenéljek is együtt.

Az ESP állandóan turnézik, Te Cooper dolgozol, mi a jövõ?

Az ESP évente csak néhány hétig játszik. Alice hamarosan új lemezt készít, amelyet, gondolom, turné is követ majd... Ami pedig a KISS-t illeti, róluk is biztosan rengeteget fogunk még hallani. Az a szörnyeteg túlságosan hatalmas ahhoz, hogy valaha bárki is elpusztítsa!

Különbözõ tribute lemezeken is játszol. Mondhatjuk, hogy ez a hobbid, vagy van valami más is e mögött?

Szeretek különbözõ arcokkal együtt játszani, és kiélvezni a stúdiómunkát, amikor csak tehetem. Semmi többrõl nincs szó!

Eric, annyi kiváló mûvésszel játszottál már, pl. May, Iommi, Cooper, a KISS. Elmondhatod-e, hogy minden álmod valóra vált, vagy tudnál mondani valakit, akivel még sose zenéltél, de örömmel tennéd?

Nagyon-nagyon szerencsésen alakult a pályám! Megtiszteltetés számomra, hogy annyi tehetséges arccal vagy mûvésszel játszhattam vagy dolgozhattam együtt. Csak remélni tudom, hogy ez az álom tovább is tart még, és hogy sose ébredek fel!

www.eric-singer.com

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!