Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
ENOLA GAY

A szolnoki punk-rock csapat egy teljes weboldalt küldött, tele infóval. Íme, lehet szemezgetni!

A zenekar egészen pontosan 1995. decemberében alakult a szolnoki Killer-klubban. Kiagyalója Szuka volt, aki hatalmas Ramones és The Clash imádó. Hamar keresett maga mellé társakat, akik az akkor még mûködõ Chromatic Necrosis zenekar gitárosa és bassgitáros/énekese voltak. "Név" szerint Tise és Cefre. Bár kezdetleges próbálkozások itt is voltak, sõt koncertet is adtak 3-4 számmal valamikor 1994-95 körül a szintén szolnoki Torock-klubban. Itt még Puki (ex-Árnyak, Rémkoppantók) dobolt. Késõbb Puki akkori Árnyak-beli elfoglaltsága miatt nem tudta vállalni az új zenekart. Ezért egy pici szünet következett, mivel nem volt dobos. De az akkor még katona Bagirobi (ex-Dream and Dee, K.M.P.) szívesen elvállalta ezt a feladatot, és 1995. decemberében el kezdtek próbálni. Természetesen hamar születtek meg a nóták, mert '94 óta folyamatosan íródtak - Tisének köszönhetõen. Így '96. április 10-én, Húsvét másnapján, sikerült is rögzíteni õket a Killerben. Itt Papp Pista (Árnyak) tekergette a keverõt. 11 dal került rá az elsõ Enola Gay kazettára. Egyébként a vártnál sokkal jobb kritikákat kapott, ahhoz képest, hogy a klasszikus két deck egy keverõvel lett fölvéve az anyag, és tekintettel Húsvét másnapjára nem igazán ment a gondolkodás. Aznap elég sokszor elhangzott, hogy 'jó lesz az így, jöhet a következõ szám.
Fõleg a Metal Hammer-es demókritika után jöttek is szép számmal az érdeklõdõ levelek. Ezután a nagy barátságra való tekintettel egy rövid Árnyak - Enola Gay turné következett, ahol a zenekarnak sikerült élõben is bemutatkozni. Ennek a turnénak köszönhetõen jó pár embert üdvözölhettünk az Enola Gay rajongók körében, a levelek jöttek folyamatosan, a kazetta meg fogyott rendesen.Természetesen az új számok íródtak és lassan azon vettük észre magunkat, hogy ismét elkészült egy kazettára való anyag.
1997. június. A zenekar elfoglalja a szolnoki Bat stúdiót, és Cserfalvi "Töfi" Zoltán irányításával 23-án elkezdõdnek az új Enola Gay kazetta, A Képviselõ Bácsi munkálatai. Rohamtempóban megy a felvétel. 26-án már a keveréssel is megvoltunk. Persze ez a kazetta már magasan felülmúlja az elsõt: tökéletesebb hangzás (köszönet Töfinek), érezhetõ a zenekartagok közötti összhang. A kazettán 13 nóta található. Úgy gondoltuk, hogy a régi kazettáról sem kellene megfeledkezni, ezért kettõ számot, a Zsír Új Mercit és a Balatoni vakációt újra fölvettük. Mint ahogy az elsõ kazettánál is tettük, sürgõsen elküldözgettük újságoknak. És ismét a Metal Hammer-nek köszönhetõen, no meg a jó kritikának, még több rajongót sikerült szereznünk. Nem sokat lustálkodtunk. Töfi a Macbeth gitárosa volt és éppen turnézni indultak, minket pedig meghívtak vendég-elõzenekarnak. Ez a turné is meghozta a hozzá fûzött reményeinket, hisz újabb helyeken újabb embereknek játszhattunk, de a koncerteken láttuk a már ismerõs-régi arcokat!
Sajnos ezeken a bulikon egyre érezhetõbbé vált, hogy Szuka nem az igazi frontember. Énekstílusáról nem a legjobb visszajelzések, kritikák érkeztek hozzánk, ez persze kihatással volt a zenekar többi tagjára is, elég sokat hibáztunk a pontatlanságai miatt, így 1997-ben elváltak útjaink. Fájó szívvel történt az egész, hiszen Szuka nemcsak alapítója és névadója volt a zenekarnak, hanem jó barátja is. Ezt a barátságunk is megsínylette. De muszáj volt tovább lépni. Az új énekest elég hamar megtaláltuk. Õ Tóth Péter, aki a szolnoki Vacuum Cleaner nevû zenekar bassgitáros-énekese és szintén óriási Ramones fanatikus. Peti belépésével vállaltunk olyan számok eljátszását is, mint pl.: Bad Religion feldolgozások.
Úgy gondoltuk, hogy nem kellene tovább a "Szukás Képviselõ Bácsival" bajlódnunk, és kipróbáltuk Petit a stúdióban. A második kazettáról vettünk fel 7 számot. Természetesen csak az ének lett újra véve. A zene ugyanaz, a szólók kaptak egy kis változtatást, sokkal több a vokál is. Ez a kazetta a Búgós (maxi) címet viseli. Peti ismerettségébõl adódóan felmerült a klippkészítés gondolata is, majd hosszas tanakodás után éltünk ezzel a lehetõségünkkel, és elkészítettük az Enola Gay elsõ videoklippjét, a KRSNA címû számra. Ami a videoklippben látható: saját magunk élethû ábrázolása. Reméljük, hogy hamarosan látható lesz ez a klipp különbözõ tvcsatornákon, Hálóinged címmel. Az Enola GAy mellett létrehoztunk egy projectet, a THE FOUR JOINT nevû formációt, ahol csak Enola Gay tagok zenélnek, egy picit más felállásban. Lelkes koncertre járóknak már lehetett részük a látványban, ahol Bagirobi énekel, Cefre gitározik, Tótpeti basszusozik, vokálozik és számot ír (az utóbbit nem a koncerteken csinálja!) és Tise dobol és vokálozik. Enola GAy koncertek után, általában bemutatjuk ezt is. Egyébként koncerteken saját számok mellett szoktunk játszani Rancid, The Clash, Ramones, BAd Religion, Szandi, Pap Rita és Auróra feldolgozásokat, és legalább 2 óra mûsoridõvel rendelkezünk.Természetesen készülnek az új dalok, amik már sokkal jobbak minden eddigi dalunknál. Ehhez továbbra is keresünk kiadót, esetleg szponzort, esetlegesen egy ügyes menedzsert.
Ennyit röviden a zenekarról. Várunk minden érdeklõdõ levelet, telefont, KONCERT ajánlatot, és nem utolsó sorban KIADÓI ajánlatot, a következõ címre:
Bagi Róbert Szolnok, Koncsoros út. 5. 5008
tel: 00-36-06-30-253-490/Bagirobi vagy 00-36-06-30-553-376/Tótpeti

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!