Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

CADAVERES DE TORTUGAS

A 'fehérvári Cadaveres De Tortugas egyike azoknak a bandáknak, akik saját erõbõl ki tudtak vívni maguknak egy bizonyos pozíciót a hazai metalzenekarok között.  A sok koncertezés meghozta a gyümölcsét, és egyre nagyobb az érdeklõdés a banda albumai iránt is. Pár hete jelent meg harmadik albumuk Salvo Karma címmel, nemsokára elkészül az elsõ klip... Szóval volt mirõl kérdezni Körmit, a CDT gitárosát.
Egy pár mondat a Ready II Rumble-rõl: Milyen mértékben fogyott az elsõ albumhoz képest?
A Ready II. Rumble '98. Karácsonyára jelent meg, a karácsonyi piac felszippantotta az anyag jelentõs részét, de azóta is fogyogat - elérte - mostanában pedig már meghaladta az elsõ lemez - Our Way - eladási számait 1000-1200 db-ot jelent CD-bõl és MC-bõl vegyesen.
Újra szerzõi kiadásban jött ki. Mennyire sikerült megoldani a terjesztést?
Persze az anyagok terjesztése fogról-fokra fejlõdik, egyre nagyobb cégeket sikerül megnyernünk és így függetlenül élvezzük támogatásukat - Ezért Külön Köszönet Nekik!
Ha jól tudom egy turnét bonyolítottatok le a második lemez megjelenése óta. Hogy éreztétek magatokat?
Tulajdonképpen a tavalyi év egésze a koncertezésrõl szólt - volt egy tavaszi is egy õszi kör - nyáron pedig a fesztiválok. Kicsit várni akartunk a két anyag között hagytuk kifuttatni a lemezt.
Az elõzenekarokkal hogy jöttetek ki?
Rengeteg zenekarral játszottunk a tavalyi évben akikkel komolyabb baráti szálak fûzõdtek és jó visszagondolni a közös élményekre az a Faceman, Clone, Born33 és a Remorse zenekarok...
Azt hiszem elég jelentõs megmozdulás volt március 11-én a Tilos Rádió-Gorezone fesztivál, amin ti is felléptetek. Mennyire volt jelentõs ez a buli a zenekar számára?
GoreZone party volt az elsõ fellépésünk idén, az elsõ buli, ahol bemutatkozásra került néhány nóta az új lemezünkrõl és az elsõ fellépés Kecskés Péterrel, aki február vége óta, mint kisegítõ gitáros tevékenykedik velünk - a buli jól sikerült olyannyira, hogy az ott készült felvételek adták az elsõ CDT klip alapját, még egy elõzõ lemezes számhoz készül a Pintar De Verde-re...
Napokon belül itt a Salvo Karma. Úgy hallottam, hogy rendkívül erõs, fogós anyag lett. Ti hogy jellemeznétek? Milyen újdonságokat vehet észre a hallgató?
A lemez jún.1-jén jelent meg 10 új hamisítatlan CDT nóta - metalos riffekkel, HC elemekkel, punkos durvulásokkal. A samplerek kiegészítik, színesítik a számokat, lényeg az elõ hangszereken van és a váltott énekeken. A CD-hez tartozik egy multimédiás rész a klippel, fotókkal, biográfiával!
Már beindult a turné. Hogy fogadja a közönség az új nótákat?
Áprlilisban és májusban a lemez megjelenésével egy idõben játszottunk országszerte. Természetesen az új számok közül is hallhattak jó néhányat a rajongók, és igen pozitívak a reakciók. Töménytelen levelet kapunk, rendelgetik az új anyagot, érdeklõdnek, kitartásra bíztatnak minket. Nagyon jól esnek ezek a levelek, erõt adnak a folytatáshoz, és tényleg jó látni, hogy van pár ember, akiknek fontos a zenék...
Nemrég kiadtatok egy "emlékfüzetet". Mik a legfontosabb dolgok ezzel kapcsolatban?
Az emlékfüzet tulajdonképpen a '93-'99-ig tartó idõszakunkat fogja át - tényszerûen - fotókkal szövegek fordításaival, biográfiával - van még néhány, akit érdekel még - küldjön válaszborítékot és postázzuk az anyagot!!
A nyárra mik a tervek? ...és õsztõl? Pihentek vagy lenyomtok mégegy turnét?
Nyáron fellépünk néhány fesztiválon, aztán õsszel folytatódik a koncertezés, elmegyünk minden olyan helyre, ahol tavaly ill. tavasszal nem voltunk. Részletes info a honlapunkon található: www.biosys.net/cdt. Pár dátumot is említenék:
Júl. 12.sze, Szekszárd/ Csörge-tó, Júl. 19.sze, Pécs/ EFOTT, Júl. 20.cs, Tokajhegyalja fesztivál, Aug.6.vas, Bp./Pepsi sziget, Wanted színpad
A magyar zenei életet mennyire követitek nyomon? Hallgattok magyar bandákat?
Figyeljük a magyar bandák munkásságait a kezdetek óta - példa értékû volt jó néhány, manapság sajnos feledésbe került csapat: Slogan, Barbed Wire, Bedlam Just, Leukémia, Undertaking, Necropsia. A maiak közül inkább a keményebb bandák anyagait gyûjtjük be - ami mostanában tetszik az új Social Free Face, Ektomorf, Very Bad Things. Rengeteg jó zenekar van, megtiszteltetés egy ilyen mezõnyben jelen lenni...
A fanzinekkel mennyire tartjátok a kapcsolatot? Egyáltalán mi a véleményetek róluk?
A fanzinekkel jó a viszonyunk, odafigyelünk mindenkire, megteszünk minden tõlünk telhetõt, hogy támogassuk, segítsük õket, végül is ez is egy underground dolog - ahogy a zenekarunk is. Mélyrõl jövõ, és a lelkesedés az, ami életben tartja - a komoly munka csak fejleszti és eljuttatja mindig feljebb és feljebb. Ezért fontos minden emberi kapcsolat - legyen az rajongóval vagy újságíróval, rádiós mûsorvezetõkkel - különösen építjük egymást napról-napra...
Köszönjük az interjút, írjon bárki, szívesen válaszolunk:
Szfvár Pf.:197.

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!