Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

BABY BONE

Az újkígyósi Baby Bone zenekar neve már nem teljesen ismeretlen a magyar rockrajongók elõtt, hiszen a rengeteg fellépés mellett szerepeltek az MHH Demonstráció II. válogatásán. A csapatról Rákóczi Antal énekest faggattam.

Mikor, hol, milyen felállásban alakult meg a csapat? Mi a jelenlegi felállás?
Különbözõ amatõr rockbandákból verbuválódott a zenekar 1993 õszén a szegedi laktanyá-ban. Eleinte háromtagú volt a banda (gitár, basszus, és dobos/énekes). Azután jött egy új basszusgitáros, Medovarszki Tibor, majd felváltottak engem a dobosi poszton, Ruck Róbert lett a dobos. Nekem innentõl kezdve csak az éneklés volt a feladatom. Így alakult ki a je-lenlegi négytagú felállás. 1996 nyara óta Lukács László helyett Zubán Zoltán vette át a hat-húros kezelését.
Mik voltak a kezdeti lépések, hol tartotok most?
A kezdeti lépések persze a helyi koncertek voltak, lelkes rajongókkal és stíluskeresõ dalok-kal. 1994 nyarán elkészült az elsõ stúdiófelvételünk, egy két számos demó "Vörös vagy fe-kete" címmel. '95 elején felvettünk öt új nótát, és az eddigi dalokat egy hétszámos, saját kiadású kazettává avanzsáltuk. A címe "Ablak a semmibe" lett. Még abban az évben beju-tottunk a Marlboro Rock in - 95 elõdöntõjébe, de sajnos húzós frontember nem lehettem a dobok mögött. Nagy lelkesedés fogadta a 95-ös anyagot, egy dallal fel is jutottunk a Metal Hammer Demonstráció II. válogatásalbumára. A 96-os gitáros csere óta egy klip is készült a Sztárrandevú segítségével Kecskeméten.
Mennyire tekintitek életcélnak a zenélést? Ebbõl akartok- e megélni a késõbbiekben (ha meg lehet élni ebbõl)?
Nem gondolkodtunk ilyesmin, az életnek nem sok logikája van. Tesszük a dolgunk, próbál-kozunk, próbáljuk kezünkben tartani a sorsunkat. Mindenkinek szívügye a zene, zenekart másképp nem is lehet életben tartani. Egy jó zenekarba kell valami plusz, amitõl fut az egész, amitõl kurva jó dolgok születnek a kezei alatt. Mélyen bennünk van a zene, egy gyö-kér ez, ami értelmet ad az értelmetlenségnek. A megélhetés az más. Minden a pénz körül forog, de a zene lényegéhez semmi köze.
Jelenleg egyébként mivel foglalkoztok a zenélés mellett? Mennyire tudjátok összee-gyeztetni a bandán belüli ténykedést a hétköznapi életetekkel?
Mindenkinek normális polgári foglalkozása van közülünk, kerüljük az ukrán maffiát. A zenekar energiát és pénzt emészt fel, úgyhogy dolgozni kell. Van köztünk iskolatitkár, raktáros, kocsmáros, teljesen lényegtelen ...
Gyakran koncerteztek?
A hasonló zenekarokhoz képest igen sokat szerepelünk élõben. 95-96 - ban kb. 20 koncerten voltunk elõzenekara a Nyersnek, de emellett sok saját bulit adtunk.
...és milyen a közönség reakciója?
Nagyon változó az országon belül, vagyis tájanként az emberek ízlése. Minden klub, minden város más és más - van ahol siker, van ahol kudarc fogad.
Melyik volt az eddigi legjobb bulitok? Miért?
Volt egypár jó buli. Volt tizenöt ember elõtt is embertelen jó, és volt Gyulán tavaly a Tankcsapda elõtt még jobb. A lényeg az, hogy elkapjuk a fonalat, egymással és a közönséggel is meg legyen a kontaktus... és akkor kitárul elõtted egy kapu, amely a jó koncerthez vezet.
És melyik a legrosszabb?
A legrosszabb, mikor bunkó szervezõk miatt lehetetlen helyzetbe kerülünk, vagy amikor nem akar kibontakozni az egész, azaz beragad az a bizonyos kapu. Hangulat kell a zene átérzéséhez, ez nem gyári mûanyag, specialitás a Viváról, ez tényleg érzések megnyilvánulása.
Van- e valami igen emlékezetes sztori a csapatról?
Sok- sok sztori van, ami számunkra emlékezetes ... Amikor a gyulai Tankcsapda buli elõzenekaraként az öltözõben ücsörögtünk, sok autogramot kérõ rajongó akart T'csapda aláírást. Akkori gitárosunk, Lukács László, névazonosságát kihasználva szívesen felajánlotta, hogy olvashatóbban dedikál, mint a Tanktrap énekes macskakaparása.
Van- e más dolog, amit el szeretnétek még mondani?
Nagyon rossz világ van a rockzenészekre mostanság kis hazánkban. Mindent a buta divat ural, mindenki diszkóba jár, mindenki megeszi amit elébe raknak, és senki sem kérdezi meg, hogy haver, miért nézel hülyének? Nincs összetartás még a megfogyatkozott rockerek között sem. Agresszívek, befelé fordulóak lettek az emberek, a kultúra hanyatlik Magyarhonban. És ebbe a kultúrába a rockzene is beletartozik.
Mit üzentek az olvasóknak?
Csak a szívükre hallgassanak, amikor fontos döntések elõtt állnak, csak az olyan zenét fogad-ják be, amelyik nem hazugságokkal manipulál és nem az elbutítást, hanem az elmék megmoz-gatását segíti. Csak az õszinte és emberi zene maradandó.
A most megjelent "Úgyis kiderül ..." címû BABY BONE kazettaalbumot a Rockworld Bt. terjeszti (1067 Bp., Teréz krt. 41. fsz. 3. tel.: 1/302-25-40), vagy megrendelhetõ a zenekarnál.
Cím: BABY BONE / Rákóczi Antal
5661 Újkígyós, Ady u. 3. tel.: 66/356-123

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!