Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Angertea

A nagymágocsi Angertea zenekar már a kezdetektõl fogva küldözgeti nekünk a demóit! Legutóbb egy teljes értékû anyagot, a legelsõ albumukat kaptam meg! Ebbõl az alkalomból kerestem meg a zenekar énekes-gitárosát Mihály Gergelyt, hogy válaszoljon a kérdéseimre!

Az új Lélekvágy lemezeteket amikor kézbe vettem, kicsit meglepõdtem. Aránylag hosszú, teljes album... nem ültetek otthon tétlenül. Mesélnél errõl az új lemezrõl? Hol vettétek fel, mennyi idõ alatt?
A szolnoki Denevér stúdióban vettük fel 3 nap alatt. Ezalatt azt kell érteni, hogy éjjel nappal dolgoztunk. Ezután plusz egy napi keverés következett, ami nem volt betervezve, de feltétlenül szükséges volt. Amúgy a lemez olyan 2-2és fél éves periódust ölel át, tehát 99-tõl 2001-ig készült dalok vannak rajta. Ezért is ilyen sokrétû. Rengeteg munka és gyakorlás áll mögötte.
Mennyire vagytok vele megelégedve?
Zeneileg az utolsó hangig minden ki volt dolgozva, szóval ezzel elégedettek vagyunk, hangzásilag van egy-két dolog, amit utólag máshogy csinálnánk, de ahhoz képest, hogy mennyi pénzünk volt rá, meg lehetünk vele elégedve. Az biztos, hogy rengeteg tapasztalatot nyertünk a stúdiómunkák alatt.
A lemez szerzõi kiadásban jött ki, tehát mi gyártattuk egyenlõre csak CD-n, a Musicworks pedig terjeszti. A márciusi megjelenés óta kb. 100-120 Cd talált gazdára, de a kazetták csak ezután készülnek el. Reméljük a legjobbakat.
Elmondható, hogy szinte egyidõsek vagytok a Rock Gyémántokkal. A kezdetektõl megkapjuk a demóitokat, így pontosan nyomon követhetõ a fejlõdés. Hogy hogy nem vették el a kedveteket a zenéléstõl, haha! Komolyabban: Mit gondoltok, mennyire vagytok ismertek ennyi év és demo után?
Nagyon sok negatív dolog történt már velünk az évek során, ami elvehette volna a kedvünket, de ezek csak megerõsítettek bennünket, még kitartóbbak és kevésbé naivak lettünk. Ma már a realitások talaján állunk, ami azért az elején nem így volt. Sajnos nem eléggé vagyunk ismertek, bár ilyen stílusú zenével nem is lehet túl sok lemezt eladni. Az ideális számunkra olyan 1000 körüli eladott példányszám lenne. A jövõben igyekszünk mindent megtenni ennek érdekében, ám ez egy nagyon rögös út. A rengeteg kapcsolat mellett rengeteg pénz is kell egy zenekar befuttatásához, és mi sajnos egyikben sem bõvelkedünk.
Mekkora koncerttapasztalatotok van? Milyenek szoktak lenni a koncertjeitek?
Mostanában taktikát váltottunk "a kevesebb több" jelszóval. Amíg régen minden fellépést elvállaltunk, akármilyen megalázó körülmények között is, ma már inkább játszunk kevesebbet, de jó cuccon, és normális viszonyok között. A koncertjeink nagyon változóak hangulat szempontjából. Ha sokan vannak akkor nagyon energikus, jó hangulatú bulikat tudunk adni, ha kevesen akkor általában nem mozgunk annyit a színpadon és konferálnom is sokkal nehezebb, tehát abszolút közönség függõek vagyunk, amúgy zeneileg és énekileg nem szokott gond lenni, bár egy-két hiba becsúszik itt-ott, de ez szerintem természetes.
Emlékszem, amikor a szolnoki Denevér Tehetségkutatón arról beszéltünk, hogy jobb lenne még egy gitáros az élõ koncertekhez...hogy álltok ezzel?
Maradtunk a trió felállásnál és nem is akarunk ezen változtatni. Hárman az évek során abszolút összeszoktunk emberileg és zeneileg is, már ha csak egymásra nézünk tudjuk mit akar a másik, ismerjük, és megtanultuk tolerálni egymás hülyeségeit (vannak bõven) és egy új ember már nem férne bele a dologba. Amúgy ha a keverõs érti a dolgát nem szokott gond lenni a koncerthangzásunkkal.
A magánéletben milyen a zenekar tagjainak a viszonya? Gondolok itt például arra, hogy szoktatok együtt bulizni?
Baráti viszonyban állunk egymással, együtt nõttünk fel, Lacival már óvodába is együtt jártunk, Miguel pedig tõlem pár háznyira lakik. Összejárogatunk bulizni is, bár kevesebbszer mint régen.
Már korábban is meg akartam kérdezni: mit jelent az Angertea név?
Szószerinti fordításban dühtea. Az én "fordításomban" pedig valami olyasmit, hogy tömegmanipuláció, tehát az emberek fejébe beleöntik a dühöt vezetõk, politikusok, diktátorok stb...A történelem folyamán volt rá példa elégszer.
Terveztek valamilyen turnéféleséget? Tudom, nehéz egyáltalán a klubokat megtalálni?
Igazándiból turnénak nem nevezhetõ, inkább koncertek sorozatának, de tervezzük. Õszre biztosan várható valami pár baráti zenekarral. A klubhelyzet Magyarországon amúgy borzalmas, nehéz bulikat úgy lekötni, hogy mindkét fél jól járjon, de igyekszünk.
Nem gondolkodtatok egy nagyobb, nevesebb zenekar elé elmenni elõzenekarnak?
Gondolkodni gondolkodtunk, de ez rengeteg pénzbe kerülne. Fizetni kellene a zenekarnak, hogy felléphessünk elõtte, ami egy turné esetében 100 ezer forintnál kezdõdik, pluszban pedig ott lenne az útiköltség, ami megint legalább 100 kiló lenne. Ezt mi nem engedhetjük meg magunknak.
Mivel foglalkoztok a magánéletben?
Mindhárman tanulunk. Laci most diplomázik informatikából Szentesen, Miguel technika-egészségtan szakos fõiskolai hallgató Szegeden, én pedig angol szakos egyetemista vagyok szintén Szegeden.
Milyen zenéket, zenekarokat szerettek?
Eléggé változó. Mondok pár nevet: Tool, Soundgarden, Deftones, Meshuggah, Pantera, Sepultura, A perfect circle, Primus stb...Amúgy a sor végtelen...
Van magyar kedvencetek?
Persze nagyon szeretjük a magyar zenekarokat is. Személy szerint nagy kedvenceim a következõ bandák: Neurotrend, Unfit Ass., Everflow, Leukémia, Mood, akiket sajnos már többé nem hallhatunk élõben, továbbá: Baby Bone, Varso, After All, Korog stb...Miguelrõl tudom, hogy nagyon szereti a kecskeméti Hetedik Érzék zenekart, amúgy õ is hatalmas Mood fanatikus. És Lacival nagyon örülünk gyerekkorunk meghatározó zenekara a Moby Dick újáalakulásának. Ha-Ha!
Szoktatok-e az Interneten böngészni? S ha igen, akkor miket néztek meg elsõsorban?
Igen, szoktunk. Fõleg zenei irányultságú dolgokat nézegetünk, többek között a Rock Gyémántok honlapját is gyakran látogatjuk, és ezennel gratulálok is hozzá.
A zenekari próbákon mennyit szoktatok vitázni? Ha-ha!
Mivel mindhárman eléggé erõs, önfejû személyiségek vagyunk szoktak akadni nézeteltérések, de mint már mondtam az évek során eléggé megtanultuk elfogadni a másik baromságait, tehát manapság már nagyon keveset vitázunk. Bezzeg régen...17-18 évesen rengeteget veszekedtünk, volt ajtócsapkodás, meg egymásnak esés rendesen. Ha-ha Volt hogy nagyon utáltuk egymást, egyszer-kétszer fel is "oszlott" a zenekar. Ha-ha De ma ilyesmirõl szó sincs.
Mit mondanál még el? Cím, stb
Talán annyit, hogy végre elkészült a videoklippünk, amit már nyomott is a Satelit, és a Viva+, próbáljátok meg elcsípni. Amúgy meg Kecskeméten a ZED Fesztiválon 27-én 14:20-tól zúzunk a Bomba színpadon.

A cím, ahol Cd-t és ezentúl kazettát is lehet rendelni nagyon olcsón:
Mihály Gergely
Nagymágocs 6622 Szendrei u 12.
tel:06-63-363-657
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!