Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
RÉMKOPPANTÓK

A meglepõ név mögött egy szolnoki project bújik meg. A formációról Cserfalvi Zoltán, alias Töfi nyilatkozott.
Milyen indíttatásból jött létre a csapat? Kik alkotják?
Jó kérdés! Végül is Pukival (Vincze Zoltán dob, ütõhangszerek) már régebben beszéltük, hogy ha ráérünk, akkor csinálunk valami nagyon agyahagyott kretén zenét, csak úgy, a hecc kedvéért. Az volt az elképzelés, hogy amikor az emberek meghallgatják, akkor csak álljanak megdöbbenve, hogy ez most mi a fene volt?! Megjegyzem, ez többé-kevésbé sikerült is, bár a tervekhez képest elég hallgatható, amit csináltunk. Szóval amikor Puki kikerült az Árnyakból, rögtön megkeresett, hogy akkor csináljunk valamit. Elhívtuk Bozsik Patrikot is, aki korábban a Nottinghamben, majd késõbb a Macbethben énekelt. Rajtunk kívül még Kozombolis Péter számítógép-programozó/szintis, és újabban a szintén volt Macbeth tag, Nagy Iván basszusgitáros van a csapatban.
Honnan jött a név? Netán Stephen King rajongók vagytok?
A nevet Puki találta ki, és nekünk eleinte nem nagyon tetszett, de aztán megbékéltünk vele. Mindannyian szeretjük ezeket a fantasztikus, meg Stephen Kinges dolgokat, és elhatároztuk, hogy az egész image-t e köré építjük majd fel. A lemezborítón például le leszünk festve, behibernálva egy ûrhajóban, mögöttünk pedig az Alien filmekbõl jól ismert háttér, a kaptár belseje lesz látható, legalábbis valami ilyesmit tervezgetünk. Persze, ennek semmi köze a Stephen King féle Rémkoppantókhoz, de tök jól néz ki, és ilyen háttérrel már a Rémkoppantók név sem cseng olyan furcsán.
Hová lehetne tenni a zenei palettán a Rémkoppantók zenéjét?
Hát, remélem, hogy sehová! Mindenesetre az a célunk, hogy valami teljesen egyénit és újat találjunk ki. Persze, még meglehetõsen az elején tartunk a dolognak, de a kezdeti próbálkozások sokat ígérnek. Az eddig elkészült nóták végül is raves, technós, számítógépes alapokra épülnek, furcsa szintidallamokkal, érdekes és dallamos énektémákkal, én pedig egy iszonyúan mélyre hangolt gitárral döngölök. Az az érdekes, hogy annak ellenére, hogy élõzene-párti vagyok, nagyon megtetszett ez a félig gépi, félig élõ kotyvalék. Valószínûleg azért, mert most teljesen korlátok nélkül dolgozhatunk, semmi sem szab határt a kreativitásunknak. Amit a hagyományos rockzenén belül lehetetlen volt megvalósítani, azt itt most minden további nélkül megtehetjük, ezért azt hiszem, a késõbbiekben még szélsõségesebb dolgokat fogunk produkálni.
Milyen visszajelzéseket kaptatok eddig a demóról?
Az emberek jó része elõször csak bámul, hogy mit akarnak ezek, de aztán bejön náluk. Aki eddig hallotta, annak végül is nagyon tetszett.
Hogy tervezitek a jövõt a zenekarral?
Egyelõre írjuk a nótákat, és amint elkészül a lemezanyag, ki is adjuk CD-n és kazettán. Erre õsznél hamarabb nemigen fog sor kerülni. Viszonylag kevés koncertet tervezünk, de ezeket nagy látványossággal, pirotechnikával, stb. Illetve a tervek szerint jövõ tavasszal összehozunk egy kisebb németországi klubturnét.
Milyen fontos dolog van még, amit érdemes tudni?
A zenekar a következõ címen érhetõ el:
5004 Szolnok, Pf. 25.
http://www.c3.hu/~szolif/remkopp.htm

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!