Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Murderer

A kaposvári csapat nemrég egy bivalyerõs anyaggal rukkolt ki "Hiába élsz" címmel. Miután meghallgattam a lemezt - és megtaláltam a közben elgurult fejemet, elsõ dolgom volt, hogy megkerestem a csapatot egy rövid kérdezz-felelekre. Tehát én kérdeztem, Végh András gitáros pedig válaszolt.

Nem olyan rég készült veletek egy félig-meddig interjú, azóta viszont megjelent a Hiába élsz címû anyag, így éppen itt az ideje, hogy ismét közbeszéd tárgyát képezzétek. Év elején kaotikusnak tûnt a felállás, azóta viszont úgy tûnik, stabilizálódott a dolog. Jól látom?
Sajnos nem, ugyanis nem sokkal a lemez megjelenése után kilépett a zenekarból az énekesünk és immár másodszor a basszusgitárosunk is, személyes okokból. Szerencsére az utódaikat is megtaláltuk már, az új bõgõsünk Battyányi Péter a Messengerbõl, az új énekesünk pedig Patikás Andor aki a Kaposvári Loco Tatto tetováló stúdióban (ami egyébként a zenekar egyik szponzora) dolgozik mint tetoválómûvész és évekkel ezelõtt szülõvárosában, Miskolcon már énekelt hasonló stílusú zenekarban.
Felvettétek a lemezt. Mennyire vagytok elégedettek a végeredménnyel? Van olyan dolog, amin esetleg így pár hónap után változtatnátok?
Elég sok dolgon változtatnánk, fõleg a keverésnél voltak gondok, újra akartuk keverni az egészet, de ezt különbözõ okok miatt nem tudtuk megvalósítani. Így maradt az elsõ keverés, de mindent összevetve a körülményekhez képest viszonylag elégedettek vagyunk a végeredménnyel, bár szerintem ennél többet is ki lehetett volna hozni belõle.
Ahogy azt az ismertetõben is írtam, nekem elõször a Subject zenekar ugrott be párhuzamként. Ismeritek a zenéjüket? Egyáltalán, mennyire vagytok képben a magyar undergroundot tekintve?
Igen, már hallottam, olvastam róluk, bár konkrétan csak egy számukat ismerem, amire videoklip is készült, de az nagyon tetszik és ez alapján örülök az összehasonlításnak. Egyébkén úgy érzem, hogy képben vagyok, rendszeresen olvasom a szaklapokat, és rengeteget járok koncertekre is.
Helyet kapott az albumon egy SOD feldolgozás is. A dalban muzsikáló vendégek hogy jöttek a képbe?
Kecskés Pétert, a CDT gitárosát egy közös koncert óta személyesen ismerem, és mikor megtudtam, hogy a Slayer mellett nagy S.O.D. rajongó is, akárcsak én, egybõl rá gondoltam, mikor elhatároztuk, hogy a lemezre feltesszük ezt a feldolgozást is. Mivel én nem szoktam gitárszólókat játszani (koncerteken is szóló nélkül játszuk) megkérdeztem, hogy elvállalná-e és õ egybõl igent mondott, amit ezúton is köszönünk. Szilágyi Balázs pedig az egyik haverunk, aki a lemez feléneklésekor elkísért minket a stúdióba, és segített nekünk a refrén felvokálozásában, neki is kösz!
Billy Milano-ék hallották már a dalt? Ha igen, akkor kértek tõletek tanácsot, hogy miként lehetne az õ hangzásukat is feltuningolni? ha-ha-ha...
Még nem hiszem hogy hallották, de igyekszünk eljuttatni hozzájuk és remélem hogy nekik is tetszeni fog.
A CD-hez mellékelt kísérõlevél - de a honlap alapján is - úgy tûnik, elég kevés élõ fellépésetek van. Mi ennek az oka? Nem túl nehéz így propagálni a lemezt?
De igen, mi is tudjuk, hogy ennek a zenének a koncertezés a legjobb reklám, hogy mégis viszonylag keveset játszunk egyelõre, annak több oka is van. Egyrészt a már említett tagcserék miatt nyár óta nem tudtunk fellépni, másrészt az én munkahelyem is olyan (kellékes vagyok a helyi nyomdában) hogy nem nagyon lehet elõre tervezni, harmadrészt pedig egy saját erõbõl kiadott lemez után pillanatnyilag anyagilag nem tudnánk vállalni egy turnét. Persze minden szempontból dolgozunk az ügyön, hogy ez megváltozzon, és minél többet játszhassunk, és ha meghívnak minket, mi bárhová nagyon szívesen elmegyünk ezután is.
Amúgy vannak visszajelzések a közönségtõl, szakmától? Milyen a lemez fogadtatása?
Igen, sok visszajelzést kapunk, és jelennek meg kritikák is és eddig meglepõen jók, nagyon örülünk neki.
Mit tudtok róla, a TK Killer tetszett az illetékesnek?
Hogy konkrétan ez a nóta tetszett-e neki, azt nem tudni, de a lemezre 9 pontot adott és egy nagyon jó kritikát írt róla az októberi Hammerban (No. 148), amit ezúton is köszönünk.
Amúgy nem durva egy kicsit így üzengetni, hiszen csak egy véleményt írt le...
Nem egészen errõl van szó, úgyhogy leírom az egész történetet röviden, hogy mindenki értse. 2000-ben csináltunk egy 4 számos demót, amit elküldtünk a Hammerba. Megjelent róla egy nagyon rossz kritika (No. 129), amivel egyetlen gond volt, hogy az aláírásból (T.K.) nem derült ki számunkra, hogy ez kinek a véleménye. Írtam egy levelet az újság két fõszerkesztõjének, hogy valamilyen módon tudassák velünk, hogy ki írt rólunk, legalább elõttünk vállalja el ne névtelenül írjon kritikát. Természetesen válaszra sem méltattak, ezért megírtam a T.K. Killert, ami felkerült a 2001-es hatszámos lemezelõzetesre, amit újra elküldtünk a Hammernek, már rutinosan név szerint Kovács Péternek címezve, a kísérõlevélben pedig ugyanígy leírtam, hogy miért született ez a szám. Persze kiderült, hogy azt a kritikát is õ írta annakidején és az aláírás csak nyomdahiba volt, így tisztázódott minden és egyik részrõl sincs harag. A nóta szövege így már értelmét veszette, de mivel egyébként szerintem elég jó szám lett feltettük a lemezre is.
Egyébként a médiával milyen viszonyban álltok?
Az elõbbi történetet leszámítva szerintem jó, bár egyelõre még elég keveset szerepeltünk a médiákban, de remélem hogy ez változni fog.
Mint netes magazin, kötelezõ a kérdés: mennyire mozogtok otthonosan a világhálón? Jelent a zenekarnak valami többletet az internet?
A zenekar tagjai közül senkinek sincs hozzáférése a nethez, minden ehhez kapcsolódó dolgot egyik haverunk (Heve) segítségével intézünk, ezért egy kicsit lassabban mûködik nálunk az egész, és ezért nem vagyunk elég naprakészek sem. Egyébként természetesen jelent többletet így is.
Mi az, amit feltétlenül szeretnél még üzenni olvasóinknak?
Mire ez az interjú megjelenik, már egészen biztosan a Music Works-nél lesz az anyagunk, ami azt jelenti, hogy országosan terjesztve lesz és kapható, de az alábbi elérhetõségen nálunk is megrendelhetõ (CD 1500, MC 700).

Végh András
7400 Kaposvár, Stromfeld Aurél u. 12.
30/ 479 3425
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.extra.hu/murderer

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!