Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

LORD

ISMERD MEG HAZÁDAT
Avagy
SZÓLJON A ROCK

Volt régen egy ilyen mozgalom, de szerintem már csak a hozzám hasonló vén rockcsontok emlékeznek rá.
Lényeg, hogy menned kell, hogy láss valamit ebbõl a kismagyar valóságból. Fõleg ha rockzenei eseményt akarsz látni, tekintve hogy nem jön senkisem zavarba mostanság hacsak nem a fõvárosban lakik, hogy ma este hova is menjen, minekutánna annyira nem nagy a felhozatal metal eseményekbõl.
Nem hinném hogy az ország minden részén, de az északin viszont biztosan ismerik a gyõrszentiváni Dalton's Pub nevét, nem is értem hogyan, de ott valahogy vannak jó bulik
Pölö egyszervolt holnemvolt az színpadon termett az Aréna - darabonként felsorolva:Ksuz István ( bass.gitár )
Fritz Tamás (ének), Mosonyi Tamás (dob), Farkas István;(szólógitár),Reinholz Károly (gitár). Egyenlõre még csak feldolgozásokat játszanak, tekintve hogy féléve álltak össze, de már saját számaik szárnyait próbálgatják. Szerintem még hallani fog róluk a tisztelt publikum a továbbiakban is, mert hihetetlen jól élnek a színpadon, lelkesedés és tûz nem hiányzik belõlük, mi több a tudás is a sajátjuk. Hátakkor mi kell még több ???
Hajrá Aréna !
Aréna által kellõképpen bemelegített közönséget a Lord vette gondjaiba.
De még elõtte elkaptam õket egy interjúfordulóra.
Naittvan :

Pohl Mihály : CUPPPPP
Na ha valaki nekem tizenx évvel ezelõtt azt mondja, hogy 2001ben egy Lord koncert elõtt kapok 2 cuppanósat magától Pohl Mihálytól szeintem megkérdeztem volna tõle, hogy vajh mennyit ivott
Lényeg ami a lényeg, isten hozott Benneteket Gyõrszentivánon a Dalton'sban, nem furcsa érzés itt játszani ?

P. M.: A világ megváltozott, mostanában az emberek megszokták, hogy mindent az alfelük alá pakolna és a szerbezõ srácnak mindent meg kellett mozgatni, hogy aki a Lord együttesre kíváncsi, eljöjjön ide Gyõrszentivánra.
Gidó : De mi boldogan jöttünk ide, tehát tévedés ez egy egyáltalán nem derogáló dolog, hogy mi ide eljöttünk, mert szerintem más csapat is szívesen eljön ide, és ha teltház van az nagy dolog, legyünk akárhol is.
P. M.: Mi nem Gyõrbe a Városi Sportcsarnokban lépünk fel az nem a mi hibánk, mert mi mennénk szívesen...
Gidó: Az a sportcsarnok szervezõjén múlik, elõször is nagyon drága a bérleti díj, ezért akkora belépõt kell szedni, hogy azt nem nagyon tudják kifizetni a fiatalok.
P. M. : Szerinted ki lépett fel utoljára a városi sportcsarnokban ? De szerintem nagyon régen volt ott koncert, lehet, hogy mi voltunk az utolsók.
Passz, nemt'om, nem vagyok gyõri...
G.: Nos itt van egy lényeges nagyon nagy probléma, az hogy tíz évvel ezelõtt a sportcsarnokok, mûvelõdési házak jelentõs állami támogatást kaptak, amivel tudtak gazdálkodni, na most manapság már errõl nincs szó. Mindenki mehet koncertezuni akárhova, de ha megbukik, akkor a kudarc is az övé. Szóval az, hogy ez a szervezõ srác, aki itt van felvállalta, hogy összehozza ezt a mai bulit, neki ez pénzbe került, és a rizikó is az övé, hogy bejön, vagy nem. Ezt egy mûv.ház nem teheti meg, mert õket az állam úgymond támogatja, viszont pénzt azt nem ad nekik, csak a fenntartásra, a gazdálkodást rábízták a szervezõkre akik ott dolgoznak, és õk helyzetükbõl kifolyólag csak tutira mennek.
Hát ami eladható, arra nyílván. De én úgy vélem, hogy aki megy és forog és népszerû, az a pár együttes annak....
P. M.: De nekik jut a reklám, aki kisebb hal az éljen ahogyan tud. Itt a magyar rockzene 10 éve nem kapott semmit, senkitõl semmit.
Hát nem mondhatnám...
P. M.: Regionális TV-ktõl és rádióktól esetleg, de aztán kifújt. Mert ott néhol vannak olyan mûsorszerkesztõk, akik beraknak néhány rockzenekart és készítenek riportot vele, de állami televizióban meg rádióban rockzenét ne keress. Kivéve a Sláger Rádióban, mert õk most elõvették a 80-as 90-es évek zenéit és többek között a Lordot is.
És mostanában sokfelé jártok koncertezni?
P. M.: Mindenhova elmegyünk, ahova hívnak bennünket, pl. ide, mert ez nem rossz hely, megfelelõ színpad, megfelelõ technika, na most nehogy azt gondold, hogy akár egy búcsúba is elmegyünk fellépni, errõl nincs szó. A szervezõnk körülnéz, informálódik milyen felszerelés, színpad van, ez itt például teljesen jó. Miért ne lenne jó??
hajjajj Nem nem nem nem így értettem az elõbb, én csak azokra a daliás idõkre emlékszem vissza, mikor ha valahol, Lord volt, vagy Mobil, vagy Ricse, megindult a fél ország és ment. Most ez már teljesen máshogy van. Most már értem én nem tudtam, hogy ezek a dolgok mostmár így mûködnek, azaz az emberek elkényelmesedtek, pénzt pedig az álam nem feccol a rockzenébe egyáltalán.
P. M..: Igen annak idején, a gyerekek szájról szájra terjeszteték a hírt, hogy milyen koncert lesz és hogy hol és akkor valóban mentek. Más ma a világ, a szórakozási morál, elmennek dizsibe aztán döngölés, nem is lehet másképp hiszen ebben nevelkedtek fel. Szerintem rendesen elnevelték a mai fiatalságot, most nem azt mondom, hogy a rockzene a fellegekbe emel, vagy megváltoztatja az embereket, gondolkodásmódjukat...
Dehogynem...
P.M.: Lehet, de hogy az a mai zene, ami a diszkókban történik félreneveli õket és személyiségformáló hatása van, az tagadhatatlan. Mert ettõl a zenétõl nem fognak gondolkodni, túl egyszerû, könnyû befogadni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ott nem is isznak, hanem szívnak, kiütik magukat aztán kész ennyi, egyszerûen mennek ezek a dolgok.. Hát így átnevelték ezt a nemzetet. Sajnos...
Hát igen, mindenféle szempontból...
P. M.: Hát figyi. A szórakozás az egy lényeges, dolog egyébként, nincsenek is szórakozóhelyek egyébként, hiszen én pl. nem vagyok annyira nagyon öreg, de ha arra gondolok, hogy régen mennyi lehetõség volt a szórakozni vágyóknak, most semmi, csak diszkó van, és sehol élõ zene. Így csak unatkoznak.
Így talán elveszik az emberi kontaktus, ami régebben "divatban" volt, márpedig abban volt, hiszen ha csak arra gondolsz, hogy mennyire vigyáztak a koncerteken a lányokra, most pedig kék-zölden mászik az ember gyereke haza. Na jó, nem muszáj az elsõ sorban zúzni, ez igaz...
P. M.: Ne keress emberi kapcsolatokat és emberséget a mai világban. Az emberek elmennek egymás mellett, senkinek semmi köze senkihez.. Ha pl. az utcán esel össze nem lesz aki feléd nyújtsa a kezét.
Húha, jól elkanyarodtunk :-)) Pedig elvileg én csak a Lordról akartam kérdezõsködni, nem a mai magyar valóságról. pl. arról hogy azt hallottam, valamikor 1999.-ben, hogy 2000 végén jelenik meg egy vadiúj Lord lemez.
P. M.: Egy új ?
Jajaám!
P. M.: Hát az a helyzet, hogy tavaly április 30.-án állt össze ez a nagy csapat, Gidó, Erõs, Vida, Jurik, és Pohl féle társaság, ami 1990-ben játszott együtt utoljára., azaz 10 éve. Áprilisban elkezdtük, akkor a Hungarotonnal, ami a mi anyacégünk, megállapodást kötöttünk, hogy folyamatosan kiadják régi anyagainkat, pl. azért mert akkor még nem is volt CD, így minõségileg sokkal élvezhetõbb. Megjelent a Szemedben csillagok, megjelent a Ragadozók októberben és most pedig meg fog jelenni a Lord hármas és erre három új dal fog felkerülni, ennyire van idõ, mert ez mostanában, azaz hónapokon belül fog kijönni. Most megyünk stúdióba, gondolom áprilisra meg is fog jelenni, talán húsvét környékén. És év végére szeretnénk egy teljesen új Lord lemezt. az a Hungarotonnak is célja, mert biznisz, viszont érdemes ebbe pénzt fektetnie. Hiszen az újra kiadottak bebizonyították, hogy van kereslet a Lordra, fogynak az anyagok szépen, ezért mentek bele egy új stúdióalbum készítésébe. Igaz nem sok idõt fogunk ott tölteni, mert 3 dalt fel lehet venni 3-4 hét alatt. Tudod a régi idõkben a bakelit lemezeken az volt a sikk, hogy egy lemez hossza volt 30-35 perc, minél kevesebb dal volt rajta annál jobb volt a minõsége, ha hosszabb volt az már a minõség rovására ment ez volt a bakelites idõkben most pedig a Cdre rákerülhet hosszabb produkció is. Szóval nemsokára jön az új Lord!
Jajdejó ! :-))
P. M.: Bizony jaj de jó, én is nagyon várom!
És azokra a dalokra, amiket írtok/tatok, ki írja a szövegeket ??
P. M.: Ugyanúgy megy minden, mint régen, a szövegeket alkotja Balogh Józsikánk továbbra is
Ez is jajdejó ! :-))
P. M.: Igen, igen, már nála vannak a dalok, a dallammal és most jön rájuk a szöveg, legalábbis remélem. Józsi most is ádáz küzdelmet vív önmagával és írja a szövegeket. De még nincs meg...
Niincs meeg ?
P. M.: Nincs hát, jövõ héten megyünk stúdióba és nincsenek még szövegek.
Ez komoooly ????
P.M.: Igen én õszinte vagyok, nekem is teljesen újak lesznek majd a szövegek, kíváncsi vagyok már rájuk.
Ejnye pedig titkon az reméltem, hogy most fogunk hallani valamit az új dalok közül. De ha nem, hát nem. Biztos jók lesznek a szövegeik (is) az eddigiek fényében.
P. M.: Hát mi nem bírunk kilépni saját magunkból. Én pl. nagyon kényes vagyok pont erre, hiszen én éneklem a dalokat, és világ életemben azt mondtam, hogy hülyeséget én soha nem énekeltem el, tehát amit eddig elénekeltem, azt fel is vállaltam. És fel is vállalom most is és ezek után is.
Hát mondjuk ezeken a szövegeken igazán nincs mit nem felvállani.
P. M.: Hát ezekre nem is lehet panasz szerintem., egyáltalán nem lehet beléjük kötni sehol sem. Tulajdonképpen a mi világunk nem is vlt sohasem egy lázadó világ, a Lord nem volt lázadó zenekar soha, mi nem akartuk a világot megváltani, de amit elmondtunk meg amit elénekeltem az tuti volt és azt mai napig vállaljuk.
:-))
P. M.: Na! Kérdezzél még, vagy semmi nem jut eszedbe ?? :-))
Dededededede egysmás dolog eszemben van még, éppen azt akartam kérdezni, hogy a mai világnak a rockzenéje mennyire jut el hozzátok ? Mivel egyre szerteágazóbb, több az irányzat pl. doom, black, sötöbö...
P. M.: Huuu ilyeneket nekem ne is mondjál én nem nézem ezeket a mai csapatokat, mert a helyzet az hogy nem érdekel.
De miért nem??
P.M.: Azért nem mert nem tetszik.
Neem ? De hisz õk belõletek indultak ki valahol!
P. M.: Igen ám, csak annyira megváltozott az egész: Figyi, a Lord az Lord tehát mi 15 évvel ezelõtt és 20 évvel ezelõtt is ugyanezt játszottuk, hát képzeld el én 1980-ban kerültem a Lordba, kissé ugyan változott a stílus, de önmagában megmaradt minden ugyanolyannak. Namost az irányzatok elvihettek volna bennünket a divat felé, hogy lehet hogy így többet kerestünk volna, meg eladottabbak és eladhatóbbak lettünk volna, pl. játszhattunk volna mi is ilyen tinglitangli zenét, mint ahogy sokan mások tették, akik a pénztárcájuk után futottak, és rockzenészekrõl millióról tudok, aki most mindenféle szarságot játszik, és valamikor rockzenész volt és így kivetkõzött magából. Namost mi maradtunk olyanok, amilyenek voltunk, ezt vállaltuk. Én igazából mást nem is tudok, nem is próbálkozom meg mással mert egyszerûen hányok tõle - elnézést. Nem szeretem, tudod. A rádiót pl. eltekerem, ha ilyen megy, nem hallgatom mert nem is érdekel.
Ejnye !
P. M.: Ez nem azt jelenti, hogy egoista vagyok, hogy csak a mienk a jó, ez tévedés.
Nemnem, nem is errõl szóltam. Én csak arra voltam kíváncsi, hogy az ami most a mai világban METAL cím alatt fut mennyire jut el hozzátok.
P. M.: Hát ez egy szövevény ez a mai metal vagyis rockzene, elmegy egy kis gyökér valamerre és abból létrejön valami, próbálkozik mindenki, hogy valami nagy durranást valami újdonságot hozzon ki, csak ebbõl a sokból már nem lehet. Megint visszatérnek az ötvenes évek zenéi felé, figyeld meg. Mert az lesz a mai gyerekeknek új.
Nemcsak az ötvenes, menjünk tovább, mert ha hiszed, ha nem a nálamnál jóval fiatalabb rockversenyzõk, tizenhuszonéves fiatalok között nagyon sokan imádják a régi Mobilt, Ricsét, Lordot, Gépet, ki voltam akadva hogy egyáltalán honnan ismerik, -ezt ne ismernék ! - szóval már nekik ez is új ám!
P. M.: De jó dolog ez valóban, mi örömmel vesszük ha nemcsak a mi korosztályunk hanem a fiatalok is eljönnek. Tudod az állati jó dolog pedig ha emlékeznek rád, és örülnek neked. És az is végtelen jó hogy a fiatalok is szeretik a zenénket. Ilyenkor a papa vagy a mama elmondja a gyerekének, hogy én ezen a zenén nõttem fel és innentõl kezdve ha úgy adják oda a gyereknek, hogy ez egy jó dolog ha így adják oda a gyereknek. Viszont ha úgy adják oda, hogy ez szar, akkor hiába jó akkor se veszi a gyerek azt jónak. Ez így mûködik.
Íígen. És azt tudod, hogy a mai fiatal zenekarok közül sokan játszanak tõletek feldolgozásokat és nyomulnak a Ti stílusotokban? Ez valahol a Ti sikeretek is ám !
P. M.: Igen ez így van.
És kívánok Nektek soksoksok sikert a továbbiakban is és köszönöm!

És köszönöm nem csak Pohl Mihálynak, hanem a Lordnak, aki aznap este egy fergeteges koncertet adott, rengeteg ember elõtt isteni jó hangulatban. És köszönöm a Dalton's nak, hogy van. És köszönöm... nagy aki a Daltonba öli pénzét és idejét : És köszönöm az Arénának a koncert utáni fél ötig tartó bulit, és köszönöm nekik az "Egyszerû dalt", amit eljátszottak a kedvemért. És köszönöm a sorsnak, hogy odavezérelt a gyõrszentiváni Dalton's pubba.

Hathor

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!