Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Depresszió

"Két és fél hónap után ismét koncertezik a Depresszió! Remélem örültök neki!" - ezekkel a szavakkal köszöntötte Halász Feri a kazincbarcikai Sport Rock Club közönségét. A Tavaszi Turné elsõ állomásán nem volt hiány premierekbõl: játszottak 3 új számot a készülõ lemezrõl, elõadták a "Adj még" címû dalt, amit még soha nem játszottak élõben magas hangfekvése miatt, valamint meglepték a rajongókat egy Guns n' Roses feldolgozással is. A több mint másfél órás tombolás után Nagy Dávid dobossal sikerült beszélgetnem. Meglepõ módon õ kérdezett elõbb...

Na, hogy tetszett a buli?
Nagyon jó volt, bár kissé összetörtek ott az elsõ 1-2 sorban, de megérte. Megkísérlem, hogy jobb volt, mint az õszi koncert ugyanitt. Tényleg, hogyhogy Barcikán kezditek a turnékat mostanában?
Nem tudom, így alakult.
Jó sokáig nyomtátok...Hány számot játszottatok?
Most tényleg nagyon hosszú volt, 18-19 dal lehetett. Nem lett volna egyébként gáz, csak nagyon meleg volt a színpadon.
Az "It so Easy" címû Guns számnál láttam a felcsillanó szemeken, hogy mindenki örült neki. Pont az a korosztály volt itt, aki ismeri és nagyrészt szereti is ezt a bandát, nekem például gyerekkorom nagy kedvence volt. Honnan jött az ötlet, hogy tõlük dolgozzatok fel?
Onnan, hogy mind a négyen nagyon szeretjük, másképp nem is játszanánk. Régebben készítettünk Sepultura és Nirvana feldolgozásokat is.
Ezek felkerülnek valamelyik lemezre?
Nem, a jogdíjak miatt ez egy kicsit bonyolult lenne, általában csak a koncerteket dobjuk fel vele.
Mint most a 3 új dallal is. Nem volt fura így színpadra állni velük, hogy például csak az egyiknek van még fix címe ("Rajtad áll")?
Egyáltalán nem, különben is ilyenkor szoktuk tesztelni az új dalokat, hogy mennyire jön be a rajongóknak.
És ezt hogy tudjátok leszûrni?
Hát, ha például elkezdenek minket dobálni, akkor lehet, hogy nem tetszik nekik annyira az adott nóta...:-)
Tudod jól, hogy úgysem tennének ilyet! De tegyük fel, hogy rossz a visszajelzés. Akkor meggondolnátok, hogy felkerüljön-e a következõ albumra?
Az a furcsa benne, hogy nem. Azért ilyen számokat írunk, mert ez tetszik nekünk, a lemezeket is elsõsorban magunknak csináljuk, és ha bejön a közönségnek az csak még jobb.
Nekem egyébként a "Gyors" ideiglenes címmel ellátott, kissé slágergyanús költemény nyerte el a tetszésemet, persze a többi is nagyon jó volt! Tényleg, hány szám van kész az új albumra?
Már kilenc.
Ezek fel is vannak véve stúdióban?
Májusban egyszerre feljátszunk egy demót 1 nap alatt, majd június végén kezdõdik a stúdiózás.
És mikor vehetjük kézbe a 3. nagylemezt?
Ha minden jól megy, õsz elején lesz kész, a banda 5. születésnapjára!
Nem gondolod, hogy kicsit sokat kell rá várni? A rajongók türelmetlenek ám!
Ha megnézed, a Tiszta Erõbõl és az Amíg Tart között is két év volt, és most is pont annyi lesz. Szerintünk ez így egészséges, nem akarjuk összecsapni.
Videoklipet terveztek mostanában?
Igen, de még nem árulhatom el, melyik számból, legyen meglepetés. De annyit mondhatok, hogy lényegesen nagyobb költségvetésû lesz, mint az elõzõ klipjeink, és a tervek szerint sztorija is lesz.
Több zenekartól is hallottam már, hogy nem igazán lehet megélni a koncertezésbõl, és a legtöbbjüknek más állása is van a zenélésen kívül. Ti is közéjük tartoztok?
A bandából ketten dolgozunk Ádámmal (gitáros), plusz én mostanában még doboktatást is vállalok. Zoli (bassgitáros) zeneiskolában tanul, Feri (énekes,gitáros) pedig a zenekar ügyeit intézi.
A tavaly õszi fellépésre elkísért a barátnõd is. Most hogyhogy nincs itt a tiéd, vagy akár másé?
Ebbõl mindig konfliktus volt, mert a buszban nincs elég hely, és így mindig csak egy ember jöhetett pluszban. Ráadásul észrevettük azt is, hogy ha valakinek itt van a partnere, az kicsit másképpen viselkedik. Ezért megegyeztünk, hogy inkább egyikünk barátnõje sem jön, és így nincs vita. Egyébként is csupa szabály lett idén a zenekar élete...
Szabályok? Mint például?
Azért nem kell olyan komoly dolgokra gondolni. Ilyenek például, hogy a buszban nem cigizünk. Képzelheted, milyen füst volt néha, hisz ha az egyik elkezdi, a többi is rágyújt, és egy idõ után meg lehet fulladni. Ja, és most már csak óránként állunk meg, nem pedig tízpercenként. De így is kb. 5 óra lesz, míg visszaérünk Pestre...

Mivel látszott Dávidon, hogy kicsit elfáradt, megköszöntem az interjút, és hajnali 2-kor "útjukra engedtem" õket. Egy élmény volt... Remélem minél elõbb megismételhetem ezt a találkozást!

http://www.depressziomusic.hu

Kovács Tünde

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!