Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

AFTER ALL

Valódi progresszivitás...
Június végén jelenik meg a miskolci after@all elsõ nagylemeze, amelyet a fõleg külföldi piacokon érdekelt Periferic Records jelentet meg. Ezért is ültem le beszélgetni a budapesti Progresszív Fesztiválon, KRiS gitárossal és KjU énekessel, akiktõl elõször a zenekar eddigi útjáról kérdeztem.


Kju: A zenekar 1996- ban alakult, azóta már számos tagcserén átestünk. A jelenlegi felállás, amely minden eddiginél stabilabb, csak a közelmúltban jött létre. Az elsõ, '96- os Too many pieces demo után, amely elég jól fogyott, 1999- ben jelent meg A Color in Dark maxi. Ennek a számnak az edit verzióját mind belföldön mind külföldön terjesztette a Hammer Records, hiszen szerepelt az általuk megjelentetett, Power Hungary válogatáson is. Idén promóciós céllal felvettük a Chameleon maxit. . .
KRiS: Ez fõleg a kiadókeresést szolgálta. A külföldi promóció elõtt hazai kiadókat kerestünk meg. Érdeklõdés a Periferic- en kívül azonban sehol sem mutatkozott. A kiadó vezetõje, Böszörményi Gergely volt az egyetlen, aki azt mondta, hogy ez a zene piacképes...
Tudom számotokra nem szimpatikus a progresszív metal jelzõ, mégis hogyan definiálnátok az after@all világát?
KRiS: Nézd, úgy érezzük, hogy egyáltalán nem metal, amit csinálunk. A rock jelzõt esetleg rá lehetne húzni, de ez sem igazán fedi a valóságot. Mi magunknak kitaláltuk a Futurock jelzõt, amely talán legjobban szemlélteti törekvéseinket. Egyfajta jövõre irányultság jellemzi az egész zenekart, ezt a belsõ dolgot szeretnénk láthatóvá, érzékelhetõvé tenni egyrészt a szövegvilágunkkal, másrészt a zenekar arculatával.
Ezzel ellentétben a zenei világotok meglehetõsen változatos.
Kju: Igen, az egyik legfontosabb forrás amibõl merítünk a 70- es évek nagy progresszív hulláma, a Genesis, a King Crimson, a Jethro Tull, vagy a Pink Floyd, e mellett azonban ugyanolyan hangsúlyosan jelentkeznek a modern "metal" csapatok, a Deftones, a Korn, vagy a Tool. Ehhez jönnek még a különbözõ elektronikus muzsikák. Ez utóbbiakat fõleg Jani, a billentyûs hozza, hiszen õ csak néhány éve hallott elõször rock zenét. Szerencsére azonban igen széles látókörû.
Beszéljünk egy kicsit a lemezrõl.
Kju: A felvételek saját digitális, SupersoniQstudio- ban készültek. Szóval volt idõnk rágódni az apró részleteken. Az A.C.I.D. elõször egy 8 számos Ep- nek indult, de miután a kiadó felvállalta úgy döntöttünk kiegészítjük még néhány dallal. Így jött létre a 13 számos, 55 perces, multimédiával kiegészített elsõ after@all lemez.
Mit érdemes tudnunk a szövegekrõl?
Kju: A szövegekben fõleg legfontosabb forrásaimnak a világát lehet utolérni, akik közül mindenképpen Asimov- ot szeretném kiemelni. A net.com- ban egy jövõbeli kép tárul a szemünk elé, a chameleon-ban pedig egyfajta társadalmi kritika fogalmazódik meg, a kaméleon típusú ember szemléltetésével. Természetesen a belsõ történések is megragadnak, de ezek papírra vetésével mindig nagy gondban vagyok. A fantázia más irányú kiterjesztése sokkal közelebb áll hozzám, mint a mélyben zajló lelki folyamatok feltérképezése.
Tervek?
KriS: A kiadó már elkezdte a lemez külföldi promócióját, az A.C.I.D. pedig június 20-án jön majd ki. Mindenképpen szeretnénk megvetni a lábunkat a japán, és a nyugat- európai piacokon. Nincsenek hatalmas terveink, csak szeretnénk néhány ezer lemezt eladni, és egyfajta tisztes megbecsülést kivívni, amit Magyarországon a jelen körülmények között, ezzel a zenével lehetetlen elérni.

Kontakt: 3504, Miskolc, Pf.95, KRiS: 20/99-33-835, www.after-all.com , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

MERt

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!