Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Blind Myselfnél mindig történik valami. Nem arra gondolok, hogy új lemez, új videóklip, hanem új gitáros, új dobos, új elemek, régi elemek új ötvözete. A Budapest, 7 fok, eső lemezen még új nyelv is van, mivel minden dal magyar szöveggel készült. Az Isten Háta Mögött zenekarból Pálinkás Tamás besegített, itt vannak a tőle megszokott rafinált szófordulatok, de egy kicsit földhözragadtabb átértelmezésben, pl. (Gyújtsuk fel! A szemgerendát).
Blindék szeretnek kísérletezgetni, de ezúttal sokkal direktebb és zúzósabb a zene. Azt hiszem, ebben a lemezükben a legkönnyebb megkapaszkodni. Tele van göteborgi, dallamos death metallal (Soilwork), de vannak hardcore-témák is, nem old school HC, hanem olyasmik, mint pl. a Slayer legutóbbi albumán. Tempó, tempó, nincs megállás, és működik.
Az "ének" egy pár dal után viszont elég fárasztó. Dallamok néha felbukkannak, de 5-6 dal után így is nehéz azt a vokális teljesítményt hallgatni, ami koncerten Gergő frontemberi tevékenységével kiegészítve igencsak életképes (lásd az albummal együtt kapható DVD-n).
Nagyon eltalált szám a Pomogácsok, dallamos refrénnel, jópofa a 4.fejezet-Cezarománia, ami már szinte rock'n'roll, még akusztikus pengetés is van benne (egy pillanatra eljátszottam egy unplugged Blind Myself koncert gondolatával:). Aztán a két legdurvább szám, a Szemgerenda, ami már szinte Hypocrisy-s dühöngéssel szól be a képmutatásnak, meg a thrash-es Fata Morgana ("Ide báb érkezett délről").
A végére odarakták a Judas Priest-klasszikus Painkiller feldolgozását. Eléggé átalakították, üvöltős-darálós metalcore lett a nótából. Slusszpoén, hogy ebben a számban vendgézenészként Both Miki (Napra, Barbaro) kipróbálta, hogy tud metal-gitárszólót játszani. Hát, viccnek jó volt...
Szokás szerint tökéletes a hangzás (Bakery), és van egy remek borító a búbánatos Budapest fényképeivel. Kíváncsi vagyok, a Fővárosi Csatornázási Műveknek mennyi bevétele származik a csatornafedél ábrázolásával járó ingyen reklámból:)

A lemezhez járó DVD-re feltett 2007-es Pecsa koncert felvételei egy király bulit, vidám zenekart mutatnak. Élvezik a koncertet, a pogózó, kezeken szörföző közönséggel és a meghívott vendégekkel (Téglás Zoli az Ignite-ból, IHM-Palika és Berger Dalma az Esclin Syndo-ból) együtt. Nekem legjobban a Lost In Time előadása tetszik, örültem végre egy énekhangnak.
Van még egy mókás werkfilm a stúdiózásról a leghosszabb magyar szót címként viselő Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért dallal és Tóth Gergő artistaruhában elkövetett francia halandzsázással kísért balettozásával, és három videóklip: Wise-Man Of The West, Go Get A Life! és a Gróf Balázs-féle Lost In Time, amire Amerikában rákaptak az emberek. Érdekes ez utóbbinak a története: a Blind Myself magába szívja a nagy rocksztárok (Slipknot, Ozzy Osbourne, Metallica) életenergiáját, és így fut be. A végét nem árulom el, csak azt, hogy a valóságban nem az halt meg, aki a klipben...

www.blindmyself.com

 

- TZ -

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!