Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


Nuclear Blast / HMP
2002. június 3.

A Warhammer nevû csapatról annyit kell tudni, hogy õrült Hellhammer / Celtic Frost fanatikusok. Amikor a Hellhammer 1984-ben feloszlott, ezek a srácok úgy döntöttek, azt a hangzást, a stílust nem hagyják veszni! És ez nem bûn, sõt! Épületes dolog, hogy az egykori, legendás death/doom/black csapatok nyomdokain haladnak. Elsõ albumukat 1996-ban vették fel, ám a jelenlegi a Nuclear Blast gondozásában az elsõ.
Lehet, hogy az idõ már túlhaladott rajtuk, lehet, hogy már csak az egykori Hellhammer / Celtic Frost fanek rohanják meg a lemezboltokat e dallamok hallatán, lehet, hogy így a huszonegyedik században ez az õsi döngölés már szinte klasszikus zene...
Az õs-gonosz feltámadása ez a zene, nem egy májusi piknik, ne arra számíts hát, hogy valami könnyed metálzenét kapsz... A Warhammer súlyos zenéje a korai Celtic albumokról a hazai fülnek talán ismerõsebb lehet, bár azoknak színvonalát semmilyen formában sem éri el. A Celtic Frost anno leginkább újító, egyedi zenéjével vált ki a nyomasztó muzsikát játszók közül, ez most a Warhammer esetére nem igaz. Már csak amiatt a határozottan felvett örökség miatt sem, ami a csapat célja volt a zenével. Sajnos nem sikerül a Warhammer-srácoknak felhágni azon magaslatokra (csak a hegyi ösvények alján járnak, fejük felett a felhõkbe merülõ csúcsokkal), ahol egykori "elõdeik" jártak.
Egy intrót és tizenhárom nótát döngetnek végig, lehangolt gitárokkal, hol lassabb õs-doomos, hol gyorsabb (inkább mondanék középtempóst) death-es "dallamokkal". Néha szinte érezni lehet a gitárhúrok lógását, a lassú rezonanciájukat, ahogy belemarnak az élõ húsba, szóval van egy speciális hangulata a lemeznek, belegyalogol rendesen az ember fülébe, de ennek ellenére sem egy alapmû, még a mûfaj fanatikusainak sem. A dalok java részén még halvány árnyékát sem lehet felfedezni az egyéni muzsikálásnak, ám ennek ellenére nem rossz lemez, csak nem lehet huzamosabb ideig hallgatni egyfolytában, túl egyformának tûnnek a számok, túl monoton a szerkezete ahhoz, hogy jónak lehessen mondani.
Valószínû, hogy a srácok csupán tiszteletbõl, fanatizmusból, zeneimádatból csinálták ezt az albumot (a korábbi kettõ albumukat is). Ha amúgy Hellhammer / Celtic Frost fan vagy és sokat autózol, érdemes egy autóba készített válogatás CD-re felraknod eme albumról is pár nótát, gondosan elszórva más dalok közé, mert azért nem egy olyan rossz lemez ez, csak nehéz.

Gyebnár Mónika

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!