Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Nuclear Blast / HMP

 

2002. február 18.

"Az új ezredév küszöbén, annak az második évének második havában lesújta majdan egy hatalmas vihar! Fergeteg támada az egekben, megrengetvén az földeket, az emberek mind összeszaladának, hogy az saját szemökkel lássák, az saját fülükkel hallják meg, micsoda fergeteg is vala az! Had gyûle fenn, elsötétüle az mennyek fátyola, reszketnek vala az erdei vadak és az emberek, de megremegnek mind a fák levelei is! Az égi had az földre hág, végigsöpré vala az országokat, királyok hajolnak földig nyomában, s amerre vágtatának az katonák, ott az népek mind felvidulának jöttükön. Mert elhozzák õk magokkal az eddigelé legnagyszerûbben, leghívebb szívvel és legnagyobb akarattal teremtett Iron Maiden tribute albumot!"
A fenti sorokat anno Nostradamus vetette papírra, egyik elfeledett versének legújabb fordítása ez, amely századokkal elõre megjósolja egy csodás lemez megjelentét. Szégyen, hogy az eddigi Nostradamus-értelmezések nem figyeltek fel erre a néhány strófára!
Nem vállalom magamra, hogy minden nótáról külön megemlékezzek, hiszen a 16 elõadó és az általuk játszott 17 nóta önmagáért beszél. Most csak egy gyors felsorolás következik:
Steel Prophet - Ides Of March / Purgatory, Children Of Bodom - Aces High, Rage - The Trooper, Cradle Of Filth - Hallowed Be Thy Name, Grave Digger - Running Free, Burden Of Grief - Prowler, Sonata Arctica - Die With Your Boots On, Therion - Children Of The Damned, Iced Earth - Transylvania (instr.), Opeth - Remember Tomorrow, Sinergy - The Number Of The Beast, Disbelief - Stranger In A Strange Land, Tierra Santa - Flight Of Icarus, Dark Tranquility - 22, Acacia Avenue, Six Feet Under - Wrathchild, Darkane - Powerslave.
Nem igazán tudom azt sem eldönteni, hogy melyik nóta jön be legjobban, hiszen mind a nóták, mind az elõadók nagyszerûek! Felállíthatnék egy sorrendet annak értelmében, hogy ki volt a leginkább hû az eredeti számhoz, de alakíthatnám úgy is, hogy ki a leginkább egyéni. Hirtelen ez utóbbi tûnik szimpatikusabbnak, erre teszek is egy kísérletet. Remek a Cradle Of Filth, csodás az Opeth, nagyon bejön a Six Feet Under, hatalmas a Sinergy, õrült jó a Dark Tranquility, aztán lassan elfogynak a jelzõim. Mindet külön fel lehetne sorolni. Ha kell, olvasd el még egyszer a számok listáját! Ha a Maiden-t szereted, vagy valaha is megfordult a fejedben, hogy szerethetnéd is akár, akkor VEDD MEG! Ha az elõadók közt vannak kedvenceid, akkor VEDD MEG! Ha egyszerûen csak kíváncsi vagy, milyen, VEDD MEG! Nem fogsz csalódni benne!
Add, Uram, hogy egyszer ezek a csapatok együtt élõben is elnyomják ugyanezt és két hétig tartó izomlázam legyen a headbangeléstõl!

 

 

Gyebnár Mónika

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!