Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A 98-as Promotional Tape demo után éppen itt volt az ideje, hogy a tabi Neck Sprain megjelentesse elsõ albumát. Ez, mint sok más zenekarnak, magánkiadásban valósulhatott meg, hiszen a kiadók nem nagyon kapkodnak a rock és metal zenekarok után.
A felvétel (ami nagyon jó minõségû lett) a KSB stúdióban készült 1998 novemberében, a színvonalas borítót pedig a Wackondos Markovics Márk tervezte.
Képzelj el egy súlyos, energiától duzzadó muzsikát, jól lehangolt gitárokkal, itt-ott Machine Head, Sepultura hatásokkal, bömbölõ énekkel. A fiúk nagyon jól zenélnek, a két gitáros, Kacsa és Péter nagyon tudják a dolgukat: hatalmas riffek és visító szólók jellemzik játékukat; Sanyi eszméletlen energikusan és válsztékosan dobol, Levente basszustémái változatosak, éneke jellegzetes, ezt egészíti ki a vendég Bigyusz magasabb hangfekvése. Egyetlen kivetnivalóm van: ez a kiejtés, lehetne még egy nagyon kicsit csiszolni. A szövegekrõl annyit, hogy kitûnõ választás volt az angol nyelv, ugyanis ha belegondolunk, ehhez a zenéhez ez passzol a leginkább, és jó az az ötlet is, hogy az eredeti, magyar szövegeket is feltûntették a borítón. A tartalomról nincs sok értelme írni, mer jobb, ha mindenki a saját fülével bizonyosodik meg a minket körülvevõ világról. Legyen elég annyi, hogy a számokban egyszer a pesszimizmus hangol le, máskor pedig az optimizmus ad reményt. A nóták kivétel nélkül fantasztikusak, kedvenceim közé tartozik a Fear Attacks Me, amelynek a refrénjétõl mindig feldobódom, a Say! egy szintén fogós refrénnel, a To Have Strenght?, aminek a demón hallható verziója jobban tetszik, de így is süt, és felsorolhatnám az összeset, mert mindegyikben vannak olyan részek, amik megfogtak. Az utolsó szám, az On Teh Top Of The World egy nyugis befejezése az amúgy zaklatott hangulatú albumnak. Számomra az Overgain az év egyik legjobb albuma.

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!