Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

 

Már elég régóta foglalkoztat a Wackor, pontosabban azóta, amióta Rob kollégám átvette nekem azt a hatszámos demót, amin három nóta angol ill. magyar változata szerepelt. Valami megfogott a zenéjükben, de az anyag kicsit erõtlennek tûnt, így elkezdett érdekelni, hogy milyenek is lehetnek élõben. … aztán egy kedves ismerõsöm látta õket, és annak ellenére, hogy neki egyáltalán nem jött be a demó, az élõ produkcióra elismerõen rábólintott. Kb. fél évbe telt, amíg eljutottam egy Wackor koncertre, ahol végre én is láthattam, hogy mit is mûvelnek élõben, és mit mondjak, engem is meggyõztek. Ezen a zalaegerszegi koncerten meg is kaptam ezt a promó anyagot, amit azóta már jó párszor meghallgattam, és örömmel tapasztaltam, hogy van olyan minõségû, hogy itthon is berakjam zenehallgatás céljából. A CD-n összesen 7 szám szerepel, bár a Lobotomy két verzióban is hallható, mivel a kliphez egy perccel meg kellet rövidíteni a dalt. Számomra az a legizgalmasabb a Wackor zenéjében, hogy mindenféle gátlás nélkül, nagyon jól tudják keverni a különbözõ stílusokat! Rájuk aztán tényleg nem lehet mondani, hogy kópiák lennének! A stílusok mixelésébõl adódóan az biztos, hogy õk tényleg csak azokhoz szólnak, akik teljesen nyitottak, hiszen ha valaki jobban belegondol, elég merész dolog a kilencvenes évek modern metal-ját a raggae-vel keverni! Talán elsõ hallásra valakit riaszt ez a megoldás, úgyhogy azt külön kiemelném, hogy ezt irtó jól megoldják a srácok! Számomra a hat szám közül 3 volt valamilyen szinten ismeretlen (egyszer már azokat is hallottam a koncerten), mivel a 2000-es demó nótái, a Fragment, a The Chaoic Second és az Insane itt is megtalálhatóak. A három régebbi dal közül a Fragment legérdekesebb, hiszen amellett, hogy rendesen felturbózták mindenféle elektronikus cuccal, (eddig csak a S.N.O.T.-tól hasonló megoldásokat) jó húzós témákat írtak hozzá, amihez egy beteg refrén párosul. A The Chaotic Second hallgatása közben olyan érzése lesz az embernek, mintha egy szkafanderben lebegne az ûrben, az Insane sodrása és talán slágeresnek mondható refrénje pedig szintén nagyon fogós. Véleményem szerint az új számok már jelentõs fejlõdést mutatnak, persze úgy, hogy a jellegzetes Wackor íz, ami tényleg létezik, és amit nem csak én vettem észre, megmaradt! Bevallom nekem az új nóták sokkal jobban bejönnek, talán azért, mert több energiát érzek bennük! A három közül a két kedvenc egyértelmûen a klipes Lobotomy és a reggae-s hatásokban bõvelkedõ "The Q". Sajnos egyetlen egy igazi negatívuma ennek az anyagnak is van, méghozzá a hangzás: ezek a dalok sokkal teltebb hangzást érdemelnének! Mindenestre a nyitott embereknek mindenképpen ajánlom ezt a demót, a Wackor koncerteket pedig kötelezõvé is teszem!
Honlap www.extra.hu/wackor
Elérhetõség Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. (Nagy-Miklós Péter)

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!