Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Több, mint egy évtizede van jelen a hazai metal életben az ózdi Remorse, és töretlenül nyomják az intenzív thrash zenéjüket. Éppen itt volt már az ideje egy igazi, nagykiadós lemeznek is, mely most végül a Sötétség címû albumban öltött formát.
Az évek során némileg módosult a banda felállása, a két õs-tag, Oláh Zsolt énekes-gitáros és Kollár József gitáros mellett manapság István Péter dobos és Sipos Zoltán basszeros nyomul a csapatban.
A banda továbbra is az általuk kitaposott ösvényen halad tovább. Markánsan felismerhetõek a lemezen a jellegzetes Remorse ízek, azaz az intenzív tempók, a frenetikus riffek, az igen precíz dobtémák és a pontosan kidolgozott, simulékony gitárszólók. Némi fejlõdés mégis érezhetõ a korábbi anyagokhoz képest, és ez az énekdallamok terén tapasztalható. Hallható, hogy a csapat igen nagy gondot fordított a témákra és a vokálokat sem nagyolták el. Ez leginkább a Vak vagy emberben, vagy a Valaki kell címû dalban jelentkezik a legmarkánsabban. Ezáltal az elsõ benyomás alapján kicsit dallamosabb az ezredforduló Remorse-za, mint mondjuk 5 évvel ezelõtt voltak, ennek ellenére is sikerült megtartani a keménységet és a zene súlyosságát. Ezt jelzi az egyik kedvencem is a lemezrõl, a Megöl a düh, ahol a modern riffeket valami félelmetesen hatalmas refrénnel sikerült megtámogatni.
Tudom, mindig ezt mondom, de ezt az anyagot tényleg mindenkinek KÖTELEZÕ meghallgatnia, és ha lehet, ajánlatos élõben is elkapni a bandát.
Számomra a Sötétség egyértelmûen az ÉV LEMEZE!
Cím: REMORSE - 3600 Ózd, Pf. 206.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. '; document.write( '' ); document.write( addy_text46686 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web:
http://www.remorse.tk
(Kiadja a Hugaroton)

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!