Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Nem mondhatnám, hogy elõítéletektõl mentesen kezdtem bele anno a One nation hallgatásába. Az elõzõ lemez nu metal kliséktõl hemzsegõ megoldásai nem tettek a banda elkötelezett hívévé, habár alapjáraton kedvelem a Nino-t. Az új lemez kapcsán felmerülõ metalcore-os hatások igencsak felkeltették a figyelmem.

Nos hát igen, a This is war egy igen meggyõzõ kezdés. Brutál hangzás, brutkó zúzda. Tényleg erõs. Cristian Machado üvölt mint állat, aztán refrénnél persze átmegy éneklõsbe. A folytatás hasonló módon büntet, ezúttal csak üvöltés/sikítás, plusz pörög a perka ezerrel. Agression! Egyébként érdekes, hogy majd mindegyik számban felváltva hallhatunk angol ill. spanyol szövegeket. Érdekes! A harmadik tétel egy hamisítatlan nu metal sláger. Igazi rádiós, rockdiszkós tánci szám, viszont nálam bejön! Klip is készült rá, persze. Kell ilyen is. Aztán jön a Turns to gray, számomra a legemlékezetesebb nóta, ami Jamey Jasta (Hatebreed - ének) szerepeltetésének köszönhetõ. Na hát és ahogy a vége átmegy egy totál tipikus Hatebreed-es bunkó menetelésbe, az tényleg csúcs! Nagyon ráéreztek Nino-ék a dolog lényegére, no és Jamey is hozza a Tõle megszokott minõséget. Majd ismét egy slágeres, táncolós nóta következik: All i ask for. Aztán jönnek egymás után még egy páran, de én már itt kezdtem erõsen azt érezni, mintha ugyanazt a számot hallanám egymás után. És valójában ez az egy igazi bajom van a lemezzel, illetve az Ill nino-val. Vannak itt jó számok, de sajnos sok a közepes dal, és ebben az énektémák is nagy szerepet játszanak. Hiszen jó hangja van Cristian-nak, szó se róla, csak éppen változatosabban is használhatná. Meg hát sok a "verzében mírgesen üvöltök, aztán meg a refrénben szépeket éneklek" klisé is. De azért a végére ismét beindul a lemez. A My pleasant torture egy szomorkodós, de ugyanakkor ütõs dal, majd a Violent saint egy igazi agresszió bombaként robban. Kifejezetten erõs!

Bár sokaknak biztos nagy császár ez a lemez, de én akkor is azt mondom, hogy én a Nonpoint legutóbbi lemezét hallgatom szívesebben, ha választanom kell!

www.illnino.com

Csabi

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!