Belépés
Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Veszprém megyei Bándból származó Dr. Grog zenekar régi motoros a szakmában. A gyökerek 1987-re nyúlnak vissza, melyet folyamatos tagcserék követtek, végleges formációját mondhatni az utóbbi két évben nyerték el. A zenekar neve 2009-ben lett ténylegesen Dr. Grog, mivel a Dr. előtag Gazdag Tibor színművész taggá válásával valósult meg.
2011- 2012 között négy további taggal formálódott az együttes : Csörnök Csaba (billentyű), Pölöskei Gábor (gitár), és Bodor Áron (ének), majd Ozsvárt Gábor (dob).
Ebben a felállásban készült el a 2013.januárjában bemutatott "Idea és Valóság" című albumuk, melyen nyolc szám kapott helyet.
A címadó dal a populárisabb könnyű rock kategóriába sorolható. Fergeteges billentyű szólókkal spékelve, dögös gitárriffekkel, a szöveg refrén része szinte már első hallás után az emberbe ivódik.Az "Álmodj" című dal folkosabb elemekben gazdag és ezt a vonalat viszi is tovább a "Ki a vesztes?" számban. A "Váróterem" szövege hatására tényleg el tudtam képzelni, hogy ott ültek és várták a vonatot, amikor kipattant ez a szám a fejükből. Nah ez kérem kreativitás! Bármilyen környezetben és helyzetben dalt írni!A "Rózsa és Tulipán" rejtett metafóráit ki mint értelmezi szabad asszociációban. Ebben a dalban hallottam az egyik legjobb gitárszólót az albumon!
Úgy egészében kellemes album lett, sok akusztikus részekkel és jó szövegekkel!
A zenekar honlapján az egészet ingyenesen le lehet tölteni, továbbá youtuben meghallgathatók: http://www.drgrog.hu

B.

 
Hírek
Twister

Friss dal, klippel...

Bővebben...
 
Apey & The Pea

Betiltani nem tudták a kecskeméti koncertet, de nem lesz póló és lemez árusítás

Bővebben...
 
Cadaveres

Ma 3 órakor került bemutatásra a Cadaveres legfrisebb klipje a metal.hu webzinen.

Bővebben...
 
Echonald

KLIPPREMIER! VÁLTOZUNK - új dal a zenekartól

Bővebben...
 
Pennhurst

Diliházból az Arénába!

Bővebben...
 
Facebook
Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!