Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A trióvá apadó somorjai  Rómeó vérzik  október végén egy bitang jó albummal jelentkezett. Ennek apropóján beszélgettem Koppánnyal, amikor is  nemcsak az új anyagról, hanem  az eddig megjelent összes anyaguk szóba került.


Kicsit múlt idézünk ,ha nem bánod. Menjünk  végig a megjelent albumaitokon,mai fejjel  mit gondolsz róluk .A  ’99- es Kettőre indulunk-kal kezdődött minden...


- Hát személy szerint én a legújabb lemezzel tudnám összehasonlítani. Szövegvilágilag  szerintem ez az album áll legközelebb a… háromhoz.  Még nem igazán volt kiforrva a stílusunk sem zeneileg, sem szövegileg,  vagyis zeneileg sok dolgot máshogy csinálnánk ma.

A 2002-ben újra négytagú csapat, elkészítette az Életöröm albumát.

- Nem, ezt még hárman készítettük:  Sancho,  Püke és én. Ez egy durvább zenei ízt képvisel mint a kettőre indulunk. De ez így is volt akkor rendjén. A  Neck Sprain-nel való közös turné, a féktelen tivornyázás érezhető a lemezen.  A stúdióban is elég kevés józan pillanatunk volt,  ahhoz képest hatalmas számok vannak rajta. Gondolok itt az Így jóra, vagy a Fehér pontra.

Ahogy én látom a rajongók körében legnépszerűbb anyag mindezidáig az Engedd belém,ami már igazán profi terjesztéssel nagyon sok helyre eljuthatott.

- Hát ez volt az az album amivel elkezdtünk dolgozni a Hammer Record-sal.  Előtte nem igazán hallottak felőlünk,  vagyis egy kicsit igen, de nem igazán hittek bennünk. Ez az album már országos terjesztést kapott így nagyon sok rajongóhoz eljutott. Az albumot itt már az új taggal Ríkóval  közösen készítettük el négyen, hallatszik is a zenei változás a lemezen.  Sok dalt játszunk a mai napig erről az albumról.

Térdelj elém, engedd belém, Piros 19, stb...
Személyes kedvencem a 2010 -es  Rock’n’Roll az élet album,ami után Püke helyére Ermi érkezett...


- Az utolsó album Pükével.  Nagyon jó hangulat jellemezte ezt az időszakot, sőt talán túlzottan is jó hangulat, ami ahhoz vezetett, hogy ösztönösen viselkedtünk a tudatosság a háttérbe szorult. Rengeteget koncerteztünk,  volt olyan hétvége , hogy 3 nap alatt 5 koncert is volt nyáron.  Szóval féktelen buli meg minden oda vezetett, hogy azt vettük észre, hogy kezdünk lemaradni a többi bandától.  Váltanunk kellett sebességet és tudatos munka vette kezdetét, itt viszont már voltak fennakadások ami később Püke kiválásához vezetett.

A Hadd égjen népszerűsége talán már elmaradt a várttól... jól látom ezt?


- Szerintem nem. Emeltük a színvonalat.  Ermi még több zeneiséget hozott a Rómeóba, ami kezdetben rohadt jó volt,  más  szemszögből játszani a rock’ n’ rollt,  később viszont pont emiatt lett vége ennek az érának.  Nagyon szeretem ezt az albumot is, itt már komolyabb témákat is érintenek a szövegeim.

A jelen helyzet pedig, h  Ermi távozott, trióban készítettétek el az új albumot (..három). Hogyan sikerült egy ennyire állat lemezt készítenetek? Azt hiszem minden rajongó elégedett lehet, és Ti is méltán büszkék lehettek rá.

-  Köszönjük! Nekünk is tetszik,  viszont hogy mitől lett ennyire sikeres nem tudom.  Itt is mint mindig adtuk magunkat.  Lehet kellett ehhez,  hogy hárman maradtunk,  még jobban egymásra voltunk utalva, nem tudom.  A lényeg, hogy ismét emeltük a lécet és ha ezt a jövőben még tudjuk fokozni, akkor igazán nincs miért aggódnunk.

Szándékosan haladtatok ilyen lazább, rock’n’rollosabb irányba?Valahogy most nagyon ráéreztetek erre a nagyon dögös, mégis nagyon slágeres irányvonalra.


- Zene terén soha sincs szándékosság nálunk. A zene és a szövegnél megmaradt az ösztönösség, a szervezésben van már tudatosság.  És ez így van rendjén.  Figyi,  mi is öregszünk évről évre, bár nem igazán látszik rajtunk :) és más más irányból közelítjük meg a dolgokat.  Lehet, hogy sláger gyanús dalok sikeredtek,  de nem kényszerből,  nem mondta senki, hogy akkor most ezt meg ezt kell megírnunk.  A rádió úgysem adja a zenekar dalait így nincs semmiféle nyomás rajtunk,  hogy a lemezre kell egy két rádió barát dalt is írnunk.  Nézzük pl az Amíg élünk dalt.  Egy akusztikus dalocska, ami akár rádióba is mehetne ha nem lenne  a refrén végén, hogy leszarunk minden áldást.  A stúdióban könyörögtek , hogy ne ezt énekeljem , mert akkor tuti nem fogja a rádió játszani. Hát pont ezt leszarom,  hogy játssza vagy nem, ez a dal ezt a mondatot kívánta. Ennyi.

Szövegileg sikerült minden eddiginél jobbat nyújtani, ez is az új album plusz pontja.

- Hu, koszi:) Ez most így jött ki. Abszolút nem éreztem,  hogy jó szövegeket írtam ezt már az album megjelenése után olvasgattam,  hogy jobbak mint az előzőek.  Nekem minden szövegem elfér legbelül,  mert az enyémek.

Esetleg leülsz azzal a szándékkal,h most szöveget írok , és kipattannak fejedből a versikék  vagy jegyzetelős vagy?   Van személyes kedvenced szöveg szempontjából?

-Leszoktam ülni szöveget írni,  viszont ahhoz olyan lelkiállapot kell, hogy legyen mondanivalód. Kell , hogy megérintsen valami pozitív vagy negatív élmény amire beindul aztán a kis kütyü  az agyadban.
Hát így nem tudok kiemelni egyet vagy kettőt,  nem szoktam sorrendet felállítani, hogy most első, második kedvenc, stb...

Véleményed szerint ott tart a zenekar, ahol a helye van, vagy azért vannak hiányérzeteid ilyen téren?


- Én úgy gondolom, hogy a zenekar már  18 éve járja a saját útját.  A közönség  pozicionálja be a zenekarokat.  Vannak olyan zenekarok akikre kurva sokan járnak,  vannak akikre kevesebben. Mi közelítünk az elsőhöz,  de még nem vagyunk ott teljesen :)

Végül is beléptetek az első ligába itt hazánkban, kevés zenekar népszerűbb nálatok.


- Köszönjük a megtiszteltetést , jó itt lenni az NB1-ben : ) A viccet félretéve, amíg a zenekar hiteles tud lenni, tud valamit adni az embereknek,  addig jó.  Ha ez már átcsap csak bizniszbe ott már gondok vannak, de ezt a közönség is észreveszi.  Nálunk ez egyenlőre nem áll fent . Nincsenek  oficiális szponzoraink,  nem viselünk  márka orientált egységes ruhákat.  Egyedül a Jack Daniels magyarországi képviseletével voltak tárgyalásaink,  amit vállalni is tudnánk, hiszen isszuk rendesen :), de megakadtak a tárgyalások. Majd egyszer...

Van olyan , hogy  már az utcán megállítanak rajongók, aláírásra vagy beszélgetésre?


- Aha, ez tök jó érzés.  Mondjuk,  amikor Horvátországban egy szigeten odajött három magyar turista és aláírást kértek , a feleségem rendesen kiakadt utána,  hogy hova kell elmenni, hogy ne ismerjenek fel.  De hát ez van,  ez ezzel jár.  Mondjuk a hálószoba ablakom párkányán nem egyensúlyoznak a paparazzik,  szóval itt még nem tartunk :)

Végére egy személyes kérdés: mi történt a hajaddal? Miért döntöttél ilyen stílus mellett?

- Mi történt a hajammal?  Levágattam. :)  Én ilyen vagyok egyszerűen, amikor kattan ott bent valami , akkor megváltoztatom a külsőmet . Nem hiszem,  hogy a hosszú  hajjal  lehet csak rohadt jó , mocskos muzsikát játszani.  Nem hajfüggő a zene.  Attól,  hogy rövid a hajam, fogunk mi még kurva jó dalokat írni, erre mérget vehetsz!

Köszönöm az interjút!
December 27.-én a 18. születésnapját ünnepli a a zenekar a  Club 202–ben.

-Milán-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!